AUTOpro
Generale Stiri

ANALIZĂ: Vânzările globale de mașini vor depăși în 2024 nivelul înregistrat în acest an

Analiștii în domeniul vânzărilor de mașini estimează că în cursul anului 2024 vor fi comercializate la nivel global peste 88 de milioane de unități.

În acest fel, nivelul de automobile vândute va crește cu 2,8% față de anul trecut, potrivit unui raport realizat de compania S&P Global Mobility.

Vânzările de mașini în 2023 au crescut cu aproape 9% față de 2022

mașini

Creșterea preconizată pentru 2024 ar urma să aibă loc în pofida unei scăderi a producției mondiale de mașini estimată pentru același an.

În ciuda pandemiei de Covid-19 și a problemelor apărute în lanțul de aprovizionare, specialiștii de la S&P Global Mobility sunt siguri că vânzările de mașini la nivel global vor crește. Astfel, în 2024, aceștia estimează că vor fi vândute 88,3 milioane de mașini în lume.

În acest fel, vânzările de automobile la nivel global vor crește cu 2,8% față de anul 2023. Până la finalul acestui an este de așteptat ca numărul de mașini comercializate să atingă pragul de 86 de milioane de unități. Această valoare reprezintă o creștere semnificativă, de 8,9%, comparativ cu 2022. În plus, anul viitor, vânzările ar urma să crească pe piețe importante precum Europa, SUA și China.

Pe regiuni, vânzările de mașini ar urma să crească, spre exemplu, cu 2,9% în Europa, până la 15,1 milioane de mașini. Acest lucru ar fi posibil în ciuda reducerii subvențiilor pentru achiziționarea de vehicule electrice, a riscurilor de recesiune economică și a prețurilor care rămân ridicate.

De asemenea, în SUA, vânzările vor crește cu 2% față de nivelul din acest an, până la 15,9 milioane de unități. În China, vânzările ar putea crește cu 4,2%, până la 26,4 milioane de unități.

Același raport S&P Global Mobility precizează că producția auto mondială ar urma să scadă în 2024. La final de 2023, producția ajunsese la pragul de 89,8 milioane de unități, o creștere de 9% față de anul precedent. Pentru 2024, ar urma să înregistrăm o ușoară scădere, de 0,4%, până la 89,4 milioane de unități.

Specialiștii S&P Global Mobility sugerează că vehiculele electrice vor reprezenta 16,2% din totalul vânzărilor globale de vehicule în acest an. Asta înseamnă un salt de mai bine de patru procente față de cota de piață din 2023 (12%).

Sursa: Carscoops

Articole similare

Mansory prezinta Le Mansory – un Ford GT pe steroizi

Florin Amariei

Ofertă de cumpărare de 7,5 miliarde de euro pentru Lamborghini, primită de Volkswagen

Florin Amariei

Noul Volkswagen Touareg facelift: actualizări estetice și noi motorizări V6

Mihai Morcovescu