AUTOpro
Generale Green car Stiri

Testarea noului model Porsche Taycan intră în linie dreaptă

Cel mai nou model din gama Porsche, primul automobil electric produs de marca din Stuttgart, intră în ultima fază de testare înainte de lansarea modelului de serie.

Porsche Taycan, primul model electric produs de marca germană, parcurge ultimii kilometri ai fazei de testare înainte de lansarea versiunii de serie.

Modelul electric a fost pus la încercare în Scandinavia, la doar câțiva kilometri depărtare de Cercul Arctic, dar și în zonele foarte calde din Emisfera de Sud. Au fost făcute teste în Africa de Sud, dar și în Dubai în condiții extreme. Zona de temperaturi în care Porsche Taycan a fost testat merge de la -35 până la 50 grade Celsius.

Până la momentul lansării versiunii de serie, prototipurile modelului Taycan vor parcurge șase milioane de kilometri în 30 de țări de pe glob, inclusiv Statele Unite ale Americii, China, Emiratele Arabe Unite și Finlanda.. Deși este un model electric, Taycan trebuie să treacă prin aceleași teste riguroase ca și modelele cu motor cu ardere internă. În plus, inginerii Porsche trebuie să se asigure că noul model va funcționa ireproșabil indiferent de climat.

Mai mult, Porsche Taycan a fost pus la încercare în simulator, parcurgând celebrul circuit Nurburgring unde a reușit să parcurgă un tur sub bariera celor opt minute. Testarea în simulator este importantă pentru dezvoltarea modelului, Taycan parcurgând este 10 milioane de kilometri digitali.

Modelul electric produs de Porsche se bucură deja de un interes enorm din partea clienților, marca germană înregistrând peste 20.000 de precomenzi pentru modelul Taycan.

Articole similare

Doar două companii auto sunt pregătite pentru electrificarea completă

Florin Amariei

BMW a câștigat ”International Engine of the Year” în 2015

Noul Chevrolet Camaro va debuta la Frankfurt

Leave a Comment