AUTOpro
Generale Interviuri Romania my love Stiri

Renault a livrat 122 de ambulanțe către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Cele 122 de autospeciale Renault Master vor fi folosite de către SMURD și serviciul de ambulanțe.

O flotă de 122 de ambulanțe, dezvoltate de către Asocierea Renault – Gruau – Avant Maris Medical, au fost livrate către IGSU prin Programul POIM 2014 – 2020 – “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”. Lotul este alcătuit din vehicule tip C, transformate conform cerințelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Ambulanțele de tip C sunt destinate intervențiilor medicale de urgență la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotate cu echipamente şi materiale de terapie intensivă.

Vehiculul folosit ca bază pentru ambulanțele livrate este Renault Master Master L3H2 Energy dCi 170 TT. Modelul este echipat cu motor turbodiesel de 2.3 litri ce dezvoltă 170 CP. Cel de la volan are la dispoziție sistem multimedia R-Link cu navigație și ecran tactil de șapte inch. Modelul mai este echipat cu sistem start-stop și ESM (energy smart management), asistent la parcare cu senzori și cameră video.

Transformarea în ambulanțe a celor 122 de Renault Master s-a realizat în Franța şi în România, în conformitate cu solicitările IGSU. În perioada următoare, Renault va mai livra către IGSU 10 ambulanțe tip C și 75 de ambulanțe tip B, în completarea celor 300 ambulanțe tip B realizate anul trecut.

Articole similare

Revista Auto Pro

Rezultatele comerciale pentru prima jumătate de an 2022 ale Stellantis, VW Group și Renault Group

Darius Pana

În direct de la Londra: Eva lui Lotus în premieră mondială

Dan Vardie

Leave a Comment