AUTOpro
Generale

Porsche completează gama Panamera cu Turbo S

Programat să-și facă debutul public în cadrul salonului auto de la Tokyo, de luna viitoare, Panamera Turbo S apropie grand tourer-ul Porsche de definiția supercarului. Cu un motor V8 de 4,8 litri mai puternic cu 20 de cai-putere față de predecesorul său,  reîmprospătatul Turbo S este capabil să sprinteze 0-100 km/h în doar 3,6 secunde și să atingă o viteză maximă de 309 km/h. Surplusul de putere (care a ajuns în cazul lui Turbo S la 570 CP) este datorat ratei mai mare de compresie a sistemului de supraalimentare, care îmbunătățește fluxul de aer și intensitatea arderilor.

Totodată, Panamera Turbo S primește o versiune de echipare Executive, mai lungă cu 150 de milimetri decât modelul standard, care privilegiază în special ocupanții locurilor din spate cu un plus de spațiu.

Prețul anunțat pentru Germania este de 180.024 € pentru Panamera Turbo S și de 197.041 € pentru Panamera Turbo S Executive (cu TVA-ul țării în discuție inclus). Comenzile sunt disponibile încă de acum, urmând a fi onorate începând cu ianuarie 2014.

Articole similare

4 echipaje se luptă pentru puncte în Cupa Suzuki la Raliul Aradului

Filip Sîrbu

Range Rover Evoque 2014 primește tehnologie nouă

Volvo tatonează luxul