AUTOpro
Generale

Peugeot RCZ R Bimota – mariaj inspirat

Francezii de la Peugeot și italienii de la Bimota au făcut echipă pentru a realiza o ediție specială a sportivului RCZ, prezentată cu ocazia „Motor Bike Expo” din Verona, Italia.

Text: Dan Scarlat

Peugeot RCZ Bimota 1

La exterior, modelul se remarcă prin vopseaua specifică motoricletelor de curse ale mărcii italiene și prin jantele cu design special. Habitaclul este garnisit cu piele Alcantara și propune scaune tip scoică, o cutie special destinată pentru găzduirea a două căști, poziționată în locul banchetei spate, dar și două camere GoPro.

Peugeot RCZ Bimota 2

Motorul de 1,6 litri turbo a primit unele upgrade-uri pentru a dezvolta 304 CP, cu 31 mai mult decât versiunea de serie. Un tratament de „sportivizare” au primit și frânele, deservite acum de discuri frontale cu diametrul de 380 mm, dar și suspensia, care a coborât cu un centimetru.

Peugeot RCZ Bimota 3

Mașina mai poartă și numele PB104, unde P vine de la Peugeot, B de la Bimota, „1” de la faptul că este vorba de un prim proiect iar „04” face referire la „patru roți”. Cu alte cuvinte, având în vedere complexitatea denumirii, ne putem aștepta la multe alte colaborări viitoare, cu rezultate atât în gama lui Peugeot cât și a lui Bimota.

Peugeot RCZ Bimota 5

Articole similare

Peugeot 508 Sport Engineered este conceptul adus de constructorul francez la Geneva

Dragos Baltateanu

Volkswagen va lansa 3 ZEV în California în 2019

Filip Sîrbu

Ford Focus RS – primele impresii

administrator_autopromag

Leave a Comment