AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Opel Corsa primește o nouă motorizare mild-hybrid: consum cu 18% mai mic

Producătorul german de automobile Opel anunță o nouă motorizare mild-hybrid la 48V în gama Corsa, ceea ce reprezintă o premieră absolută pentru modelul de clasă mică.

Noua versiune Corsa Hybrid promite un consum de carburant mai mic cu 18%.

Noul Opel Corsa Hybrid costă în România de la 16.700 de euro

Opel

Opel Corsa este unul dintre cele mai populare modele din gama constructorului din Rüsselsheim. Pentru a-l face și mai atractiv, germanii au introdus în primăvara anului trecut versiunea cu facelift. Acum, la aproape un an distanță, compania anunță noi motorizări mild-hybrid la 48V, ceea ce reprezintă o premieră pentru modelul de clasă mică.

Noul Corsa Hybrid este echipat cu un motor pe benzină de 1,2 litri, care este disponibil în două versiuni de putere: 100 și 136 CP. Acesta este asociat unei unități electrice de 28 CP, care este alimentat de o baterie litiu-ion. Transmisia este electrificată cu dublu ambreiaj și are 6 rapoarte.

Potrivit informațiilor oficiale, noua versiune promite un consum de carburant cu 18% mai mic comparativ cu un Corsa echipat cu motorizare convențională, neelectrificată. De asemenea, nivelul de emisii de CO2 este și el redus tot cu 18%.

La interior, noul Corsa Hybrid primește un instrumentar de bord complet digital. Acesta este opțional pe nivelurile de echipare inferioare, însă pe Corsa GS este standard. Grafica tabloului de bord a fost adaptată la noua configurație hibrid. În același timp, ecranul multimedia de 10 inch este compatibil Apple CarPlay și Android Auto wireless.

Pe piața din România, noul Opel Corsa Hybrid 100 CP are un preț de pornire de 17.678 de euro prin programul Rabla. Versiunea de 136 CP costă de la 21.368 de euro prin același program de finanțare.

Sursa: Opel

Articole similare

Skoda pregătește Elroq, un SUV compact 100% electric cu o autonomie de 600 km

Mihai Morcovescu

Dacia va lansa după 2025 un SUV de dimensiuni mai mici decât Duster

Mihai Morcovescu

Renault prezintă noul Arkana facelift: actualizări estetice și un nou nivel de echipare

Mihai Morcovescu