AUTOpro
Generale Stiri

Noua generație Mitsubishi ASX va debuta în cadrul Salonului Auto de la Geneva

Mitsubishi Motors va aduce la Geneva a doua generație a SUV-ului compact ASX. Noul model se prezintă cu un design proaspăt și o singură motorizare pe benzină.

Lansat inițial în anul 2009, modelul Mitsubishi ASX a fost apreciat de către clienții mărcii japoneze, înregistrând vânzări de 1.32 milioane unități. Este un model important în gama de modele Mitsubishi, iar noua generație a SUV-ului compact vrea să atragă mai mulți clienți către marca japoneză.

Noul ASX respectă actualul limbaj de design Mitsubishi, împrumutând câteva elemente vizuale de la celelale modele din gamă, SUV-ul Outlander și crossover-ul Eclipse Cross. Silueta laterală a fost păstrată, dar partea frontală este acum mai masculină datorită grilei Dynamic Shield. Blocurile optice frontale și stopurile folosesc tehnologia LED.

La interior se remarcă display-ul central de dimensiuni generoase ce este folosit de sistemul infotainment și cel de navigație dezvoltat împreună cu TomTom. Noul model va fi echipat cu sistem de frânare automată în caz de impact iminent.

Noul Mitsubishi ASX va fi oferit pe piața europeană cu o singură variantă de motorizare pe benzină. Motorul din familia MIVEC are capacitatea cilindrică de 2.0 litri și poate fi asociat cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte sau o cutie automată CVT. Puterea noului motor nu a fost încă comunicată. Mitsubishi renunță astfel la motoarele diesel 1.6 și 2.2 D-4D ce sunt oferite pe actuala generație.

Articole similare

Noul Mercedes-Benz EQS, un fel de CLS electric cu autonomie de 770 de km

Florin Amariei

BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea de motoare electrice

Dragos Baltateanu

Cursa de 48 de ore: semnal de alarmă împotriva oboselii la volan

Dragos Baltateanu

Leave a Comment