AUTOpro
Generale Preview Stiri

Ford Focus ST: noua generație folosește un motor de 2.3 litri și 280 CP

Ford a prezentat oficial noua generație a versiunii sportive Focus ST. Noul model utilizează un motor EcoBoost de 2.3 litri ce dezvoltă 280 CP.

A patra generație a modelului de clasă compactă Ford Focus a fost lansată anul trecut, iar acum a venit vremea pentru o nouă versiune sportivă. Ford Focus ST va fi disponibil atât în variantă pe benzină, cât și diesel. Vizual, modelul sportiv poate fi deosebit prin grila frontală mai agresivă cu siglă ST, spoilerul redesenat și jantele de 18 sau 19 inch cu design specific.

Noul Ford Focus ST va fi disponibil atât în variantă hatchback cât și break.

Focus ST va putea fi comandată în două versiuni de motorizare. Cea mai populară versiune va fi probabil cea cu motor pe benzină EcoBoost de 2.3 litri ce dezvoltă 280 CP la 5.500 rpm și un cuplu de 420 Nm între 3.000 și 4.000 rpm. Este cel mai puternic motor folosit până acum de un model ST, iar accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în șase secunde.

Ford Focus ST poate fi configurat și cu motor diesel EcoBlue de 2.0 litri și 190 CP. Cuplul pentru versiunea diesel este de 400 Nm. Cele două motoare sunt asociate cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Focus ST preia și sistemul de sincronizare a turație motorului cu treptele cutiei de viteze, sistem folosit pe modelul Mustang.

Opțional, Focus ST EcoBoost poate fi comandat și cu cutie de viteze automată cu șapte trepte și padele pe volan. Cel de la volan are la dispoziție patru moduri de rulare: Slippery/Wet, Normal, Sport și Track. Modul Track este disponibil doar pentru versiunile echipate cu Performance Pack. De asemenea, Focus ST devine primul model din gama Ford ce folosește un diferențial electronic cu alunecare limitată (eLSD).

Focus ST folosește suspensie independentă pe puntea spate. Lista sistemelor electronice este lungă și include: Adaptive Cruise Control, recunoașterea semnelor de circulație, menținerea benzii de rulare, sistem adaptiv de iluminare, Active Park Assist 2 și altele.

La interior, cel de la volan dispune de scaune sport Recaro precum și de un volan sport cu trei spițe. Sistemul de infotainment Sync 3 permite conectarea telefoanelor inteligente prin intermediul tehnologiilor Android Auto și Apple Car Play.

Noul Ford Focus ST va fi disponibil la vânzare din vara anului 2019.

Articole similare

Director general Dacia: În două săptămâni producția uzinei din Mioveni ajunge la 1.200 de vehicule / zi

Robert Stan

Norvegia: 80% dintre mașinile noi vândute în 2022 au fost complet electrice

Mihai Morcovescu

Land Rover va oferi noi motoare pentru Discovery Sport și Evoque

Filip Sîrbu

Leave a Comment