AUTOpro
Generale Stiri

Navya, o companie din Franța, a devenit cunoscută pe plan mondial pentru implicarea sa Lyft vrea un miliard de călătorii autonome și electrice în 2025

Așa cum producătorii auto ne oferă ținte pentru numărul de modele sau cifra de producție a viitoarelor automobile electrice, la fel a decis și Lyft – cel mai mare concurent al Uber în America – să își propună obiective noi în sectorul green. Este o modalitate bună prin care Lyft își reafirmă adeziunea la acordul de combatere a schimbărilor climatice de la Paris, cel atât de discutat de la o vreme, de când Trump a decis retragerea Americii din rândul susținătorilor. Lyft însă are grijă să combine toate elementele mobilității viitorului – curse în sistem ride sharing realizate cu automobile complet electrice dar și full autonome. Noua misiune Lyft are în vedere un miliard de călătorii realizate cu automobile nepoluante și autonome la nivelul anului 2025, dar și mai lăudabil este felul în care vor să ajungă acolo.

HyperFocal: 0

După cum bine știm, Lyft are unul dintre cele mai diverse portofolii de parteneriate în sectorul green/autonomous – cu General Motors și Cruise Automation pentru flote de Chevrolet Bolt electrice și autonome, cu Waymo și mai nou acum cu nuTonomy – startup-ul care a pus bazele primului serviciu ride share autonom și electric, în Singapore anul trecut. Ținta Lyft este de a călători 100% electric și autonom pe baza propriei platforme și cu energie din surse 100% regenerabile – încă din prima zi, adică din momentul apariției primelor modele de test în parteneriat cu nuTonomy (modele Renault Zoe) în Boston, mai târziu anul acesta. Pe lângă cele un miliard de călătorii electrice și autonome, Lyft vrea ca în 2025 să reducă emisiile CO2 în sectorul transporturilor în SUA cu 5 milioane de tone anual.

 

 

Articole similare

Audi a publicat primele fotografii cu interiorul viitorului SUV electric Q6 e-tron

Mihai Morcovescu

Noul sedan electric Luxeed: prima fotografie cu viitorul rival pentru Tesla Model 3

Mihai Morcovescu

Fiat Panda aniversează 4 decenii de versatilitate

Leave a Comment