AUTOpro
Generale Stiri

Mazda2 a primit o serie de actualizări de ordin estetic, iar nivelurile de echipare au fost redenumite

Producătorul japonez de automobile a introdus o serie de actualizări pentru Mazda2, cel mai mic model al mărcii care este disponibil pe piața din Europa. Noutățile constau în modificări de ordin estetic atât la exterior, cât și la interior, în timp ce nivelurile de echipare au fost redenumite.

Au trecut mai bine de 20 de ani de când niponii au lansat prima generație Mazda2. Actuala iterație, care este cea de-a treia, se află pe piață de 9 ani, așa că marca asiatică a considerat că a venit momentul pentru ca mașina să primească o operație de „lifting”.

Mazda5 a primit o serie de noutăți estetice

Mazda2

Astfel, Mazda2 a primit o grilă frontală redesenată închisă, o bară de protecție restilizată și un set de jante cu design nou, disponibile pe 15 și pe 16 inch. De asemenea, paleta de culori pentru exterior a fost extinsă la 11 nuanțe, ceea ce înseamnă că vor fi disponibile alte două noi nuanțe de vopsea: Aero Grey și Air Stream Blue.

În același timp, cei de la Mazda au redenumit cele patru niveluri de echipare ale hatchback-ului lor de clasă subcompactă, după cum urmează: Centre-Line, Homura, Exclusive Line și Homura Aka.

Echipările Centre-Line și Exclusive Line oferă câte un ornament de culoare galbenă, care sunt integrate în cele două spoilere față/spate. Echiparea Homura oferă un pachet Black pentru jantele din aliaj, carcasele oglinzilor laterale, antena de tip aripioară de rechin și geamurile spate. Linia Exclusive vine în plus cu plafon negru

Mazda 2 va folosi același motor de 1,5 litri

În habitaclu, echiparea Homura Aka oferă tapițerie parțial din piele, cusături contrastante roșii pe planșa de bord și pe fețele ușilor și volan încălzit, îmbrăcat la rândul său în piele.

La interior mașina dispune de noi materiale, în timp ce nuanțele disponibile se modifică în funcție de nivelul de echipare ales. Ca dotări, clienții vor primi în standard sistem de navigație, în timp ce conectivitatea Apple CarPlay este de acum wireless. În schimb, serviciul Android Auto va continua să fie oferit tot prin fir.

Din punct de vedere tehnic, Mazda2 va fi echipat cu același motor 1.5 Skyactiv-G, care este disponibil în trei versiuni de putere: 75, 90 și 115 CP. Ultimele două folosesc sistem mild-hybrid la 48 de volți, varianta de 90 de „cai” poate fi comandată și alături de o cutie de viteze automată cu 6 rapoarte.

Noua Mazda2 va fi disponibilă începând cu primăvara anului curent. Prețurile vor porni de la 15.590 de euro și vor ajunge până la 24.290 de euro (varianta cu transmisie automată).

Sursa: Mazda

Articole similare

Stellantis și Foxconn, parteneriat strategic pentru crearea Mobile Drive

Florin Amariei

BMW ne explică etapele dezvoltării către autonomia completă

Filip Sîrbu

Ford dezvăluie noul Ford Focus: cel mai inovator, dinamic și fascinant Ford din toate timpurile se lansează la 20 de ani de la revoluționara primă generație

Filip Sîrbu