AUTOpro
Generale

Noul Chevrolet Camaro va debuta la Frankfurt

Veștile premergătoare celei de-a 65-a ediții a Salonului Auto de la Frankfurt se țin lanț. Iar la capitolul știri de mare interes,  Chevrolet tocmai a anunțat că în cadrul mult așteptatului eveniment automobilistic de luna viitoare va prezenta noul Chevrolet Camaro.

Deși nu este un model nou în adevăratul sens al cuvântului, ci o restilizare destul de puternică, designul noului Camaro se distanțează vizibil de modelul actual. Secțiunea frontală etalează o nouă grilă inferioară mult mai amplă și un calandru mai îngust, timp ce pe capotă a apărut o priză de aer funcțională, menită să optimizeze fluxul de aer prin compartimentul motor. Spatele a fost și el redesenat, cea mai evidentă schimbare fiind la nivelul blocurilor optice posterioare. care au un acum design rectangular. Difuzorul de la baza barei de protecție a fost și el majorat, integrând un set de evacuări cromate.

2014 Chevrolet Camaro SS

La interior, principalul element de noutate va fi integrarea sistemului de infotainment Chevrolet MyLink, cu ecran tactil de 7”. Acesta dispune de o conectivitate avansată cu o gamă largă de telefoane inteligente și poate accesa atât agenda și funcțiile de telefonie ale acestora, dar și alte ramuri multimedia, cum ar fi playlist-urile audio sau galeriile foto. Pe lângă acestea, MyLink are un sistem de sinteză vocală care îi permit utilizatorului să asculte mesajele text de pe smartphone. Tot pe generosul ecran de înaltă rezoluție vor fi afișate și imaginile transmise de camera pentru mersul înapoi, care va fi disponibilă în echiparea standard a noului Camaro.

Sub capotă vor rămâne aceleași propulsoare V8 de 6,2 litri, disponibile în funcție de varianta de transmisie aleasă. Astfel, modelul echipat cu o cutie de viteze manuală în șase trepte ca fi propulsat de un V8 de 432 CP, livrați la 5.900 rpm, în timp ce pentru transmisia automată cu șase rapoarte va fi oferit un propulsor cu aceeași cilindree, de 6,2 litri, capabil de 405 CP, care dispune de un avansat sistem de gestiune a alimentării celor opt cilindri, capabil să dezactiveze patru dintre aceștia atunci când nu este necesar un aport serios de putere. În consecință, consumul de combustibil scade considerabil, propulsorul Chevrolet remarcându-se printr-una dintre cele mai bune eficiențe energetice din segment.2014 Chevrolet Camaro SS

Așadar, noul Chevrolet Camaro va putea fi admirat în toată splendoarea lui în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, urmând ca primele livrări către clienții europeni să se facă la finele acestui an. Importatorul local a anunțat deja prețurile pentru România, noul Camaro coupe având un preț de listă de 41.157 €, în timp ce varianta decapotabilă va porni de la 46.147 €.

Text: Alin Ionescu
Foto: Chevrolet

 

Articole similare

Cifrele financiare ale Grupul PSA, de la începutul anului 2016

administrator_autopromag

Vânzări record pentru Chevrolet

Conceptul Renault Kangoo ZE anunță o nouă generație a utilitarei electrice

Dragos Baltateanu