AUTOpro
Generale

Groapa care “ciripește”

Astăzi avem o știre interesantă tocmai din îndepărtata Panama, o țară în plină dezvoltare din America Centrală. Se pare că, în graba de a construi o capitală modernă (care, ca fapt divers, se numește tot Panama) oficialitățile au uitat să aibă grijă de străzile existente, creând o contradicție între clădirile futuriste și străzile stricate, ceea ce a început să displacă tuturor locuitorilor.

3046904-poster-p-1-potholes-tweeted-at-panama-citys-government-until-they-got-fixed

Ca o reacție, în gropile din străzile aglomerate ale orașului au fost instalate dispozitive care, de fiecare dată când sunt ”călcate” de roțile unei mașini, trimit tweet-uri către contul oficial al Departamentului pentru Lucrări Publice. Le-am putea spune ”Gropile care ciripesc”, dacă ar fi să traducem ad-literam numele popularului serviciu de socializare Twitter – și nu am fi foarte departe de adevăr, având în vedere că, în această campanie, gropile sunt personificate, ”plângându-se” de condiția lor și rugându-se se fie reparate. ”M-am plictisit să fiu acuzată de fiecare dată când un accident se întâmplă pentru că șoferii încearcă să se ferească de mine. Reparați străzile!” – este unul dintre mesaje.

Campania a fost pornită de un program local de știri, ”Telemetro Reporta”, în colaborare cu o agenție media. O secțiune dedicată acesteia a fost creată în cadrul programului. După cum era de așteptat, campania a prins foarte bine la public. Oamenii au început să trimită la rândul lor tweet-uri sau cu mesaje sau imagini, iar rezultatul nu s-a lăsat mult așteptat – după câteva zile, gropile au început să fie ușor-ușor asfaltate.

Articole similare

Crossland à la Opel: rafinat, pentru oraș, în stilul unui SUV

Filip Sîrbu

GM cumpără Cruise Automation

administrator_autopromag

BMW ne explică etapele dezvoltării către autonomia completă

Filip Sîrbu

Leave a Comment