AUTOpro
Generale Stiri

Facelift pentru Land Rover Discovery Sport: motorizări mild-hybrid și aspect nou

Land Rover a operat un facelift major pentru modelul Discovery Sport. Noul model primește platforma PTA, versiune cu șapte locuri și motorizări mild-hybrid.

Discovery Sport este un model important în gama producătorului britanic Land Rover. Însă nu a fost un model extrem de arătos, așa că a venit vremea unui facelift. Noua versiune se prezintă cu un look nou, mai agresiv.

Dimensiunile sunt similare cu cele ale modelului anterior, dar platforma este diferită. Discovery Sport folosește acum platforma Premium Transverse Architecture (PTA). Noul model va putea fi comandat și în versiune cu șapte locuri.

Ca orice model Land Rover, Discovery Sport are capacități off-road serioase putând trece prin vaduri de apa de până la 600 mm. Garda la sol este de 212 mm, unghiul de atac are 25 grade, iar cel de degajare este de 30 grade.

Gama de motorizări pentru modelul Discovery Sport este acum compusă din trei propulsoare diesel și două unități pe benzină. Toate motoarele au capacitatea cilindrică de 2.0 litri. Propulsoarele diesel oferă puteri de 150 CP, 180 CP și 240 CP. Cele pe benzină oferă 200 și 250 CP. Motorizările permit și sistem mild-hybrid la 48V. Toate versiunile echipate cu transmisie automată cu nouă trepte dispun de sistem mild-hybrid.

La interior, noul Discovery Sport dispune de sistemul de infotainment Touch Pro cu display de 10.25 inch și compatibil cu Apple Car Play și Android Auto. Opțional, planșa de bord poate fi complet digitală grație unui ecran de 12.3 inch.

Articole similare

Maşinile autonome ar putea reduce numărul de automobile deţinute de o familie

administrator_autopromag

Cele mai scumpe 10 mașini din lume

Florin Amariei

Taxiul aerian Volocopter, certificat pentru a zbura în UE

Florin Amariei

Leave a Comment