AUTOpro
Generale

Dacă va fi produs, așa va arăta BMW M4 Gran Coupe

După rețeta prin care a trecut M6 Gran Coupe, era de așteptat ca BMW să dezvolte și o versiune M pe baza Seriei 4 GC. Și chiar dacă cele mai recente declarații oficiale ale producătorului bavarez au infirmat acest scenariu, unii nu au renunțat să își imagineze cum ar fi arătat un M4 Gran Coupe, în cazul în care ar fi fost lansat.

Internetul a fost invadat recent de numeroase randări bazate pe M4, care înfățișează o variantă ipotetică a elegantului coupe în patru portiere. Și cum rețeta nu era deloc greu de imaginat, M4 Gran Coupe este bazat pe Seria 4 GC, împrumutând însă elementele M de la M4 Coupe.

bmw-m4-gran-coupe-750x500

Randarea de față ilustrează o parte frontală cu un design puternic, agresiv, dominată de prize de aer ample și de aerisirile de pe aripi – elemente preluate de la M4 Coupe. Linia plafonului este însă specifică modelului „potolit”, singura deosebire fiind utilizarea fibrei de carbon pentru această secțiune, cum se întâmplă și în cazul versiunii în două portiere.

Dacă M4 GC va fi aprobat să intre în producție, va dispune de aceeași motorizare folosită și de M3/M4. Noul propulsor S55 de 3,0 litri cu supraalimentare TwinPower livrează 440 CP și 500 Nm – cuplul maxim fiind disponibil pe o plajă de turație cuprinsă între 1.850 și 5.500 rpm.

bmw-m4-gran-coupe-render-750x562

Așa cum s-a întâmplat și în cazul lui M6 Gran Coupe, este de așteptat ca M4 GC să debuteze la un interval de doi ani după lansarea coupe-ului. Așadar, BMW mai are timp să se răzgândească privind dezvoltarea acestui model și să aprobe proiectul, a cărui eventual succes nu lasă loc de dubii.

Articole similare

„APAR – următorii 20 de ani”, un eveniment istoric

Filip Sîrbu

Tesla va folosi mii de roboți umanoizi Optimus în fabricile sale (cu video)

Mihai Morcovescu

Kia Ceed este Mașina Anului 2019 în România