AUTOpro
Generale

BMW Team RLL s-a clasat pe podium în cursa de 12 ore de la Sebring

A doua cursă, al doilea podium: BMW Team RLL a încheiat pe locurile al treilea şi al zecelea cea de-a 62-a ediţie a cursei de 12 ore de la Sebring (SUA) în cadrul IMSA United Sportscar Championship. #55 BMW Z4 GTLM, pilotat de Bill Auberlen (SUA), Andy Priaulx (Marea Britanie) şi Joey Hand (SUA), a trecut linia de sosire pe locul al treilea. A fost a doua clasare consecutivă a echipei pe podiumul categoriei GTLM în United SportsCar Championship 2014 (USCC). Auberlen, Priaulx şi Hand au ocupat locul al doilea în etapa de deschidere a sezonului, cursa de 24 de ore de la Daytona (SUA). Prin clasarea pe locul al treilea în cursa de pe “Sebring International Raceway”, cei trei piloţi au urcat pe poziţia a doua a clasamentului piloţilor în categoria GTLM, în timp ce BMW este tot pe poziţia a doua, la trei puncte de leader (Porsche).

#56 BMW Z4 GTLM a încheiat pe poziţia a zecea. Pilotată de Dirk Müller, Dirk Werner (ambii Germania) şi John Edwards (SUA), maşina a întâmpinat o serie de probleme de-a lungul cursei şi a încheiat la nouă tururi de câştigătoarea categoriei, un model Porsche. Maşina #56 a fost împinsă în zidul de pe margine de un alt competitor. Reparaţiile care au durat câteva ore au costat timp preţios. Din cauza perioadelor de neutralizare, cursa s-a desfăşurat timp de mai bine de cinci ore la un ritm redus, iar strategia inteligentă adoptată de BMW Team RLL a ajutat modelul #55 să recupereze turul pierdut ca urmare a disfuncţionalităţii limitatorului de viteză pe linia standurilor – incident petrecut imediat după jumătatea cursei.

2014_12h_Sebring_medium_1600x1065(6)

Etapa a treia din sezonul USCC 2014 va avea loc la Long Beach (SUA), sâmbătă 12 aprilie.

Bobby Rahal (Team Principal, BMW Team RLL): “Astăzi, cu siguranţă, a fost o zi dificilă pentru noi din mai multe puncte de vedere. Locul al treilea reuşit de #55 BMW Z4 GTLM şi prima poziţie în clasamentul piloţilor este o realizare deosebită dacă ţinem cont de suişurile şi coborâşurile prin care a trecut echipajul de-a lungul întregii curse. Din nefericire, competiţia a fost compromisă foarte devreme pentru maşina #56. În final nu am avut ritmul necesar pentru a prinde liderii din urmă, dar urmează etapa de la Long Beach, cu un circuit care se potriveşte mai bine cu punctele forte ale BMW Z4 GTLM.”

Foto: BMW

Articole similare

BMW a lansat primul model cu tracțiune față: Seria 2 Active Tourer

500 de exemplare BMW i3 vor fi folosite în capitala Poloniei de către serviciul de car sharing Innogy go!

Dragos Baltateanu

Tesla Model Y este al patrulea model din gama constructorului american

Dragos Baltateanu