AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Eveniment Extra Generale Stiri

Corespondență în exclusivitate de la Detroit

John Lesseter
John Lesseter
Storm realizat fizic din argilă
Storm realizat fizic din argilă
Storm sub formă de renderizare
Storm sub formă de renderizare
Forma finala a personajului Storm
Forma finala a personajului Storm
Întrecerea dintre Storm si Mc Queen din filmul Cars 3
Întrecerea dintre Storm si Mc Queen din filmul Cars 3

Încă de duminică după amiază, Salonul auto a debutat oficial cu o conferință de presă unică: premira mondială a lui Jackson Storm! Dar cine este Storm? Cel mai nou personaj al filmului Pixar „Cars 3” care va avea premiera pe ecrane în această vară. Introducerea a fost facută in Atrium-ul Salonului chiar de legendarul John Lesseter, Chief Creative Officer la Pixars și omul care l-a ajutat pe Steve Jobs să crească Pixar înainte de a vinde compania către Walt Disney. „Totul a început aici, la Detroit după ce am vizitat Salonul auto în 2001. Vreau să mulțumesc acestui Salon ca mi-a oferit atâta inspirație în porni această gigantică franșiză.” declara Lesseter pe scenă.

Cruz Ramirez din argilă
Cruz Ramirez din argilă

Jackson Storm este noul personaj, un automobil extrem, modern care va face trecerea la noua epocă de automobile, simbolizată în film. Consultantul filmului – de altfel al întregului studio- este J Mays, fostul Chief Designer al Ford pentru foarte mulți ani. Alături de Storm „aveam nevoie de un personaj feminin, care nu este o mașină de cursă chiar dacă este una sport, capabilă de performanțe ridicate. Numele ei este Cruz Ramirez.” Interesant este că deși aceste personaje sunt create pe calculator, procesul de validare se face exact ca în industria auto , cu realizarea modelelor din argilă. Procesul de rafinare este realizat exact așa cum o fac designerii auto.

Cruz Ramires desen final
Cruz Ramires desen final

Personajul principal cunoscut din primele două filme ale franșizei- Mc Queen- face o operație de „iluminare” râmânând același design dar cu nuanțe de culori mult mai vii. Și așa cum ne putem aștepta, Lightning Mc Queen va concura –în film- la NASCAR având în Storm, concurentul mai tânăr și mult mai puternic. Surpriza a fost însă premiera mondială –fizică- a mașinii! McQueen a intrat pe scena din Atrium în modul autonomus având exact designul din filmul „Cars 3”. O premieră nu doar pentru Pixar – care a realizat pentru prima dată un personaj din franșiză în mărime naturală – dar și pentru Salonul Auto care a găzduit pentru prima dată un eveniment venit din industria filmului!

Mc Queen ca masina reala pe scena Atrium-ului NAIAS la Detroit
Mc Queen ca masina reala pe scena Atrium-ului NAIAS la Detroit

Articole similare

Interviu în exclusivitate AUTOpro – Renault Austral vine cu ecosistem Google integrat

Filip Sîrbu

SUA și-a propus să restricţioneze importurile de mașini produse în China

Mihai Morcovescu

Aplicația care îți pune mașina în funcțiune doar cu un click de pe mobil

Filip Sîrbu

Leave a Comment