AUTOpro
Generale Stiri

Carlos Ghosn a demisionat de la Renault

Astăzi s-a întrunit Consiliul de administrație al Renault sub conducerea lui Philippe Lagayette, director independent, și a luat act de demisia lui Carlos Ghosn, până acum Președinte și Director Executiv, acuzat de partenerul de coaliție Nissan de deturnare de fonduri și aflat în arest la Tokyo de peste două luni.

Consiliul de administrație a decis să furnizeze Renault o nouă structură de guvernare și, cu această ocazie, să instituie o separare a funcțiilor de președinte al consiliului de administrație și de director executiv.

Pe lângă toate funcțiile executate în mod obișnuit de președintele consiliului, noul președinte al Consiliului de administrație al Renault va trebui să evalueze și, dacă este necesar, să modifice guvernanța Renault pentru a asigura trecerea la noua structură. El va prezenta propunerile sale privind evoluția guvernării în Consiliul de administrație înaintea următoarei reuniuni generale a acționarilor.

În plus, consiliul de administrație al Renault dorește să supravegheze în mod activ funcționarea Alianței și decide să acorde Președintelui său întreaga responsabilitate pentru gestionarea Alianței în numele Renault, în colaborare cu directorul executiv.

În această calitate, președintele consiliului de administrație al Renault va fi principala persoană de contact pentru partenerul japonez și ceilalți parteneri ai Alianței pentru orice discuție privind organizarea și evoluția Alianței. El va propune Consiliului de administrație orice nou acord al Alianței pe care îl consideră util pentru viitorul Renault. El va fi principalul reprezentant al Renault în organele de conducere ale Alianței și la Nissan, când Renault are dreptul de propunere.

Directorul executiv va coordona pentru companie activitățile Alianței în domeniul operațional sub autoritatea președintelui.

Comitetul l-a cooptat Jean-Dominique Senard în calitate de Director și l-a ales Președinte. La propunerea acestuia, Comitetul la numit pe Thierry Bolloré în funcția de Chief Executive Officer.

2019 - Jean-Dominique Senard et Thierry Bolloré2019 - Jean-Dominique Senard2019 - Thierry BolloréJean-Dominique Senard și Thierry Bolloré

Articole similare

Pandemia nu va afecta prețul modelelor Dacia

Robert Stan

Final de săptămână plin de evenimente motorsport

Robert Stan

Una din trei maşini noi cumpărate în Norvegia este electrică

administrator_autopromag

Leave a Comment