AUTOpro
Generale

Kia Ceed este Mașina Anului 2019 în România

Noul model Kia Ceed a câștigat titlul „Mașina Anului 2018 în România” acordat de juriul Asociației Presei Auto din Romania (APAR). Kia Ceed câștigă astfel disputa celor șapte modele finaliste cu un total de 221 puncte. Și prima generație Kia cee’d a câștigat acest trofeu pentru anul 2008. Podiumul final a fost completat de OPEL Combo care a acumulat 130 puncte, respectiv Hyundai Kona cu 129 puncte.

Ajunsa la cea de-a 20-a ediție, competiția „Mașina Anului in România” organizată de Asociatia Presei Auto din România s-a derulat pentru a patra oară consecutiv la Academia Titi Aur. Cele șapte modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competiției format din 15 membri din toate mediile de comunicare, din peste 30 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competiției. Cele șapte finaliste au fost: Ford Focus, Hyundai Kona, Kia Ceed, Mercedes A-Class, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Combo și Volkswagen Touareg.

Programul de testare și jurizare a celor șapte modele finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât și teste specifice de manevrabilitate și confort organizate pe pista Academiei Titi Aur. Juriul a avut astfel posibilitatea de a verifica – într-un mod extensiv, atât în condiții de trafic pe drumuri naționale cât și într-un mediu specific – toate capacitățile mașinilor din competiție.

CLASAMENT FINAL MAȘINA ANULUI 2019 ÎN ROMÂNIA

  1. Kia Ceed                     221 puncte
  2. Opel Combo                 130 puncte
  3. Hyundai Kona               129 puncte
  4. Volkswagen Touareg      106 puncte
  5. Ford Focus                      96 puncte
  6. Mitsubishi Eclipse Cross   89 puncte

Articole similare

BMW lansează noul Seria 8 Cabriolet

Autopromag

Radu Necula s-a impus în Cupa Suzuki la Transilvania Rally

Filip Sîrbu

Weekend plin de adrenalină în București

Autopromag

Leave a Comment