AUTOpro
Generale Green car Stiri

Audi Q5 primește o versiune plug-in hybrid: 55 TFSI e quattro

Audi mărește gama SUV-ului Q5 cu o versiune hybrid cu încărcare la priză. Noul model poartă numele Audi Q5 55 TFSI e quattro.

Sistemul hybrid de propulsie folosit de noua versiune a modelului Q5 este format dintr-un motor turbo pe benzină de 2.0 litri ce oferă 252 CP și 370 Nm și un motor electric de 105 kW (143 CP) și 350 Nm.

Puterea totală a sistemului hybrid este de 367 CP și 500 Nm. Motorul electric este alimentat de o baterie de 14.1 kWh ce poate fi încărcată la o priză casnică sau o stație de încărcare pentru mașini electrice. Audi Q5 TFSI 55 e quattro are o autonomie de 40 km în mod full electric.

Puterea sistemului hybrid este trasmisă prin intermediul unei cutii de viteze automate cu șapte trepte către toate cele patru roți. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 5.3 secunde, iar viteza maximă este de 240 km/oră.

Cel de la volan va avea la dispoziție mai multe moduri de rulare pentru a gestiona mai bine resursele oferite de sistemul hibrid: EV pentru rularea în mode full-electric, Hybrid pentru folosirea ambelor surse de putere și modul Battery Hold în care nivelul de încărcare al bateriei este păstrat la același nivel.

Prețul noului model Audi Q5 plug-in hybrid pornește de la 60.450 euro pe piața din Germania.

Articole similare

Hyundai va produce Apple Car

Andrada Arsenie

Noul Fiat Tipo – captivant și dinamic

Autopromag

BMW România introduce devizul digital de service cu explicații video

Dragos Baltateanu

Leave a Comment