AUTOpro
Generale Stiri

Skoda Superb facelift va avea versiune plug-in hybrid

Skoda a prezentat oficial versiunea cu facelift a celui mai mare sedan din gamă. Skoda Superb va avea versiuni plug-in hybrid, dar și variantă robustă Scout.

După o serie de teasere, Skoda a prezentat oficial versiunea cu facelift a modelului Superb. Vizual, noul model se remarcă prin spoilerele redesenate și noile blocuri optice LED Matrix, disponibile pe verisiunea de top. De asemenea, logo-ul Skoda din partea din spate a fost înlocuit de inscripția Skoda.

Skoda Superb facelift este disponibilă atât în variantă sedan, cât și combi.

Pentru prima dată, Superb va primi însă și o versiune Scout, cu protecții suplimentare, tracțiune integrală și gardă la sol mai mare cu 15 mm. Această versiune poate fi comandată doar cu motoarele de top din gamă: 2.0 TDI de 190 CP sau 2.0 TSI de 272 CP. Ambele versiuni folosesc transmisia automată DSG cu șapte trepte.

Skoda Superb Scout

O altă noutate pentru gama Superb este versiunea plug-in Hybrid. Skoda face astfel un pas important către electrificarea gamei. Versiunea PHEV poartă numele Superb iV și folosește un sistem hibrid de propulsie format dintr-un motor pe benzină 1.4 TSI de 156 CP și un motor electric de 85 kW. Puterea totală a sistemului hibrid este de 218 CP și 400 Nm.

Energia electrică pentru motorul electric este furnizată de o baterie de 13 kWh ce oferă o autonomie de 55 km în mod full electric. Producția pentru versiunea Superb iV va începe în această toamnă, primele livrări fiind prevăzute pentru anul 2020.

Gama normală a modelului Superb facelift va fi disponibilă cu șase motorizări, dintre care trei diesel și trei pe benzină. Unitățile TDI sunt 1.6 de 120 CP, 2.0 de 150 CP și 2.0 de 190 CP. Motoarele pe benzină disponibile pentru supeb sunt: 1.5 TSI de 150 CP, 2.0 TSI de 190 CP și 2.0 TSI de 272 CP.

Articole similare

Stellantis Dare Forward 2030 – manifest pentru accelerarea electrificării

Filip Sîrbu

Motoare cu consum de ulei

Suzuki Jimny cu 5 uși a fost lansat și păstrează caracteristicile off-road ale versiunii scurte

Darius Pana

Leave a Comment