AUTOpro
Generale Stiri

Audi A1 Citycarver este varianta robustă a celui mai mic model din gama constructorului german

Gardă la sol mai mare și aspect mai robust pentru cel mai mic crossover Audi.

Bazat pe modelul de clasă mică Audi A1 Sportback, versiunea Citycarver este un crossover robust dedicat uzului urban. Modelul este gândit pe rețeta binecunoscută de la versiunile A4 și A6 Allroad, dar Audi a preferat o denumire mai urbană de această dată pentru a desemna noua versiune.

Cu o lungime de 4.04 metri și o gardă la sol înălțată cu 40 mm, noul A1 Citycarver este pregătit și pentru drumuri mai puțin perfecte. Pentru a obține creșterea gărzii la sol, Audi a integrat o suspensie nouă și jante mai mari, noul Audi A1 Citycarver fiind echipat cu roți de minim 16 inch.

Designul se înscrie în actuala linie Audi, partea frontală fiind dominată de grila Singleframe, dar personalizată cu două prize de aer amplasate deasupra grilei radiatorului. Spoilere sunt mai masive și mai robuste, iar clienții vor putea alege dintre nouă nuanțe de culoare pentru caroserie. Plafonul poate fi vopsit în culoare diferită de restul caroseriei (negru sau argintiu).

La interior, Audi a preluat majoritatea elementelor de la modelul A1 Sportback, dar a adăugat un stil diferit pentru gurile de ventilație și inserții colorate pentru consola centrală. Portbagajul are un volum de 335 litri. Planșa de bord este digitală, iar sistemul infotainment folosește un ecran de 10.1 inch. Sistemul audio de top este furnizat de Bang&Olufsen.

Audi nu a dat detalii despre partea tehnică a noului model. Putem specula că noul A1 Citycarver va prelua o parte din motorizările actualului A1 Sportback ca unitatea de bază cu trei cilindri de 1.0 litru și 95 sau 115 CP și cel mai probabil motorul de 2.0 litri turbo de 200 CP.

Audi A1 Citycarver va fi disponbil pe piața din Europa începând cu luna august, livrările urmând a demara în toamnă. Primii clienți vor putea alege versiunea de debut numită Audi A1 Citycarver Edition One.

Articole similare

Conceptele Peugeot, o istorie spectaculoasă

Robert Stan

Fernando Alonso se pregătește pentru Raliul Dakar

Robert Stan

Prezentarea în premieră a celui mai nou model Jaguar, E-PACE

Filip Sîrbu

Leave a Comment