AUTOpro
Generale

Aston Martin a luat în ţintă segmentul crossover

Salonul Auto de la Geneva a găzduit dovada clară că şi Aston Martin va abrda segmentul crossover/SUV pentru a genera cifre de vânzări necesare evoluţiei şi sustenabilităţii companiei. Din fericire, constructorul din Gaydon a găsit o formulă foarte atractivă şi stilată.

Text: Alex Buţu

dbx-concept-01

„DBX Concept este o provocare în faţa status quo-ului existent în segmentul GT-urilor de lux. Este o viziune a unei lumi, probabil una nu foarte departe de momentul actual, în care călătoriile într-un GT de lux nu vor ţine doar de stil şi de lux, ci vor fi şi practice, mai adaptate cerinţelor unei familii şi mai responsabile faţă de mediu.” Astfel a descris Dr. Andy Palmer, CEO Aston Martin, conceptul de crossver prezentat de marca britanică la Salonul Auto de la Geneva.

Se numeşte DBX Concept şi a fost prezentat drept o reinventare a formatului de GT. Adevărul este că arată precum un Aston Martin clasic cu garda la sol ridicată. Efectul vizual este unul foarte atrăgător, denotă sportivitate, este inconfundabil Aston Martin şi evită formatul de SUV.

dbx-concept-08

DBX Concept este inedit pentru istoria Aston Martin şi prin configuraţia tehnică. Fiecare roată este prevăzută cu un motor electric, alimentat de la o baterie cu litiu-sulf. Totodată maşina dispune de sistem KERS de regenerare a energiei cinetice şi de discuri de frână compuse din carbon şi ceramică. Şi sistemul de direcţie este tot electric. Alte dotări avangardiste ale lui DBX sunt camere video care înlocuiesc oglinzile retrovizoare şi sistemul de head-up display dublu, care oferă câte un afişaj personalizat pentru şofer şi pasagerul din dreapta acestuia.

Dr. Andy Palmer spune că DBX nu este este în stadiu gata de producţie, însă subliniază că un model viitor va fi oferit de Aston Martin pentru a se adresa exact nişei lui DBX.

Echipa AUTOpro a fost prezentă la Salonul Auto de la Geneva 2015 şi vă va prezenta impresiile despre noul Aston Martin, precum şi despre restul premierelor, în ediţia din luna martie a revistei.

dbx-concept-08

Articole similare

This Is The Hot European City All Your Cool Friends Are Talking About

Mihai Predescu

Honda HR-V facelift: look nou și sisteme noi de siguranță

Dragos Baltateanu

Prezentarea în premieră a celui mai nou model Jaguar, E-PACE

Filip Sîrbu

Leave a Comment