AUTOpro
Generale Green car Stiri

Alfa Romeo va lansa un nou SUV complet electric în 2027

Alfa Romeo

Potrivit celor mai noi informații, constructorul italian de automobile Alfa Romeo intenționează să lanseze un nou SUV pur electric în 2027.

Cu toate acestea, reprezentanții companiei spun că lansarea viitorului model ar depinde de rezultatele alegerilor europene și a celor prezidențiale de peste Ocean. Viitorul model ar urma să fie comercializat în SUA și în China.

Viitorul SUV Alfa Romeo va avea performanțe apropiate cu cele ale lui Ferrari Purosangue

Alfa Romeo

Potrivit șefului mărcii, Jean-Philippe Imparato, noul SUV de mari dimensiuni va fi dezvoltat pe platforma STLA Large a grupului Stellantis. Programat pentru lansare în 2027, acesta și ar urma să ofere performanțe similare cu cele ale noului Ferrari Purosangue (foto jos).

Într-un interviu acordat Automotive News, Imparato a declarat că viitorul model va fi dedicat piețelor din SUA și din China. Acesta ar reprezenta o parte importantă din planul italienilor de a-și crește vânzările în afara Europei de la 18% la 40%.

Oficialul Alfa Romeo a lăsat să se înțeleagă, însă, că lansarea noului model va depinde în mare măsură de alegerile europarlamentare din iunie și a celor prezidențiale din Statele Unite ale Americii din luna noiembrie.

Dacă fostul președinte Donald Trump s-ar întoarce la Casa Albă, planurile de interzicere a motoarelor termice în anumite state americane ar putea fi întârziate sau chiar înghețate. Mai mult decât atât, aceasta ar putea duce la abrogarea Actului de Reducere a Inflației din 2022. Acesta include, între altele, și investiții pentru combaterea schimbărilor climatice.

Alfa Romeo va lansa în aprilie noul crossover Milano

În acest context, Alfa Romeo ar putea să lanseze un nou hatchback electric de mici dimensiuni pentru piața europeană. Acesta ar urma să fie un succesor direct al lui MiTo, model care a fost produs între 2008 și 2018.

De asemenea, alegerea unui nou parlament al Uniunii Europene ar putea schimba planurile actuale de a interzice vânzările de mașini noi termice în UE din 2035.

În altă ordine de idei, planul de produse ale celor de la Alfa Romeo este înghețat până în 2026. Producătorul italian va decide până la finalul anului curent dacă va lansa sau nu SUV-ul său electric în 2027. Între timp, marca se pregătește să lanseze în aprilie noul SUV subcompact Milano.

Noul model va fi oferit atât în versiuni termice, cât și într-una pe baterii și va folosi aceeași arhitectură ca Peugeot e-2008 și Jeep Avenger. În plus, italienii pregătesc înlocuitori pentru sedanul Giulia și SUV-ul Stelvio.

Sursa: Carscoops

Articole similare

CONCURS – Tune the Duster

administrator_autopromag

Împuternicirea de ieșire din țară, la un click distanță pentru clienții Porsche Finance Group

Porsche aniversează 75 de ani de la lansarea primului model de serie cu un nou art car Taycan

Mihai Morcovescu