AUTOpro
Stiri Green car Industrie

Xiaomi ar putea cumpăra divizia auto a Evergrande

xiaomi masini electrice evergrande

Grupul Evergrande a confirmat vineri faptul că se află în discuții cu Xiaomi și alte companii de stat din China cu privire la divizia sa auto, mai exact la partea pe care compania o deține.

Evergrande este un dezvoltator imobiliar din China care s-a concentrat și pe industria auto. Mai exact, conglomeratul a încercat să producă autovehicule electrice pe bateria cu scopul de a le comercializa în China și împrejurimi. Planurile, însă, n-au funcționat. Acum vrea să scape de această divizie.

Xiaomi ar putea, așadar, să facă un pas concret în față pentru accederea în industria auto, după ce tot noi vă relatam faptul că Huawei deja vinde mașini în unele din locațiile sale din China.

Conform celor mai recente informații, Xiaomi n-ar fi făcut o ofertă concretă încă. Evergrande și-ar dori, totuși, să aibă un client pentru divizia sa de EV-uri.

Oficialii Xiaomi au spus vineri că au discutat cu mai mulți producători auto despre intrarea pe piața automobilelor, însă nu a făcut niciun pas concret în vreo direcție anume. Timpul nu este pierdut, având în vedere că intenția producătorului de telefoane mobile este una care va avea finalitate.

Evergrande a investit peste 6,6 miliarde de euro în divizia sa de automobile electrice și deja are nouă modele pe care le-a prezentat la Shanghai Auto Show. Din nefericire, nu a oferit informații concrete despre producția lor și cât vor costa pentru clienții finali.

Evergrande încearcă să vândă divizia auto în care a investit atât de mult pentru că Banca Poporului și ASF-ul chinez au transmis într-un comunicat comun un mesaj prin care îi îndemna pe oficialii corporației să se axeze pe dezvoltarea imobiliara „pentru o piață sănătoasă și stabilă”.

Articole similare

Daimler si Geely, parteneriat pentru noi motorizari hibride

Florin Amariei

i4 M50 – primul BMW M complet electric

Florin Amariei

Grupul auto format din PSA și FCA va purta numele STELLANTIS

Robert Stan

Leave a Comment