AUTOpro
Stiri

Tesla importă în Europa mașini fabricate în China

Tesla începe să importe în Europa Model 3, un vehicul fabricat în China. Aceasta veste vine după ce producătorul de automobile a spus inițial că nu intenționează să facă acest lucru.

Tesla a declarat că va începe să importe mașinile Model 3, fabricate în China, în mai mult de 10 țări europene. Astfel, se alătură unui număr tot mai mare de producători auto, care folosesc China ca hub de export pentru vehicule electrice.

Potrivit Reuters, producătorul american de automobile, care a început să livreze vehicule fabricate în uzina sa din Shanghai încă din luna decembrie, va exporta, începând cu această lună, mașini fabricate în China, către țări precum Germania, Franța, Italia și Elveția.

Acest lucru se întâmplă deși, în momentul în care Tesla a început să-și construiască Gigafactory la Shanghai, CEO-ul Elon Musk era convins că va furniza autovehiculele pe piața locală din China și nu va exporta pe alte piețe.

Tesla s-a extins în China chiar dacă tensiunile dintre Washington și Beijing au crescut. Fabrica din Shanghai, prima uzină auto Tesla în afara Statelor Unite, își propune să construiască anul acesta 150.000 de vehicule.

Importul modelului 3 în Europa vine în timp ce Tesla este în curs de construire a unei fabrici germane, la periferia Berlinului, și după ce guvernul german a anunțat o subvenție de până la 9.000 de euro pentru cumpărătorii de mașini electrice, inclusiv Modelul 3.

Articole similare

CES a devenit printre altele și un salon auto

Filip Sîrbu

Mașinile electrificate reprezintă acum 11,6% din piața auto românească

Florin Amariei

IAA 2021 – viitorul este plictisitor

Florin Amariei

Leave a Comment