AUTOpro
Stiri

Scădere dramatică a înmatriculărilor auto pe principalele piețe europene

ACAROM

Cifrele de vânzări auto și înmatriculări pe luna martie pe piețele din Italia, Franța și Spania arată o realitate dură: înmatriculările auto au scăzut chiar și cu 85%.

Pe fondul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 piața auto europeană s-a prăbușit în luna martie. Europa a fost paralizată de restricțiile impuse de către autorități, măsuri ce au limitat libertatea de mișcare a populației și au afectat multe companii.

În Italia, țara care a fost extrem de afectată de pandemie, înmatriculările auto au scăzut cu 85% în luna martie față de anul anterior. Italienii au înmatriculat doar 28.326 de automobile noi.

Italia se află sub restricții severe de circulație încă din data de 10 martie. Printre cele mai afectate mărci sunt Fiat (-91%) și Dacia (-85%).

Franța a raportat o scădere a înmatriculărilor de automobile noi cu 72%, în condițiile în care showroom-urile auto au fost închise începând cu 16 martie.

În luna martie, francezii au înmatriculat 63.000 de automobile. Cele mai afectate mărci sunt Opel (-89%) și Dacia (-80%). La polul opus se află DS Automobiles cu o scădere de -38%.

Spania raportează vânzări auto în scădere cu 69% în luna martie. Au fost vândute 37.644 automobile. Au scăzut și înmatriculările de automobile pentru companiile rent-a-car cu 75%, iar vânzările de flote au scăzut cu 67%.

Pe piața spaniolă au fost afectate mărcile premium: BMW (-80%), Audi (-76%), dar și Ford (-82%) sau Fiat (-78%).

Germania a înregistrat o scădere de 38% a înmatriculărilor de automobile noi în luna martie 2020. Liderul pieței germane, Volkswagen, are o scădere de 35%.

Articole similare

Testul de consum în condiții reale de funcționare PSA a câștigat premiul `ECOBEST 2017` și Alexa pentru SEAT este ‘SMARTBEST 2017’

Filip Sîrbu

Noul A3 Sportback 45 TFSI e – mai sportiv și mai puternic

Andrada Arsenie

Noul director de design al Jidu, adus de la Cadillac

Florin Amariei

Leave a Comment