AUTOpro
Romania my love

Noul SUV Citroën C3 Aircross Compact câștigă “AUTOBEST 2018 – Best Buy Car of Europe”

Noul SUV Citroën C3 Aircross Compact a fost votat “AUTOBEST 2018”, premiul european pentru “Cea mai bună mașină de achiziționat în 2018 în Europa”. Cu un total de 1423 de puncte, C3 Aircross a câștigat primul loc, cu un plus confortabil de 121 de puncte peste Opel Grandland X. Volkswagen T-Roc s-a clasat pe locul trei, cu un total de 1205 de puncte. Seat Ibiza, Ford Fiesta și Honda Civic au urmat în clasamentul general. Rezultatele detaliate vor fi listate în secțiunea Ranking Final de pe website-ul competiției, www.autobest.org.

Președintele juriului  Autobest, Ilia Seliktar a declarat la festivitatea de premiere: “Îmi face plăcere să o felicit pe Linda Jackson și echipa de management pentru câștigarea premiului AUTOBEST 2018! În fața unei astfel de competiții, C3 Aircross s-a dovedit a fi un campion, convingând membrii juriului că este alegerea potrivită pentru această ediție. Este, de asemenea, o nouă victorie pentru un SUV, demonstrând încă o dată capacitatea Juriului de a nu urmări doar evoluțiile pieței, dar și de a marca tendințele actuale, oferind clienților europeni un ghid real în achiziționarea mașinilor potrivite pentru ziua de mâine! “

Dan Vardie, fondator și președintele AUTOBEST  a declarat: “Într-o situație rară în istoria AUTOBEST, anul acesta am avut 6 noi modele care concurează pentru cea mai bună mașină de cumpărat, din Europa în 2018. A fost o competiție dură – toate cele 6 mașini merită felicitările noastre! – oferind noului SUV Citroën C3 Aircross Compact o remarcabilă victorie și posibilitatea de a fi campion european! Venind din partea juriului format din membri din atâtea țări ale continentului nostru, rezultatul este relevant la nivel european. Este, de asemenea, un rezultat clar al noii călătorii Citroen, bazată pe strategii îndrăznețe, o nouă gamă și o identitate clară a brandului” .

Cu 31 de țări reprezentate, AUTOBEST este cel mai mare juriu independent de autovehicule din Europa. Nu mai puțin de 95% din populația europeană este reprezentată în juriu.

“MANBEST 2017” este acordat domnului Li Shufu, fondator și președinte al grupului Geely Holding. Pornind dintr-un sat umil din China, președintele Li a construit un grup impresionant de automobile, care integrează mărci de top ce includ: Volvo Cars, Proton, Lotus, London Taxi și lansând o abordare revoluționară a industriei auto cu marca Lynk & Co. Recent, a terminat achiziția Terrafugiei, un start-up remarcabil, pentru mașinile zburătoare. Dl. Li este un exemplu extraordinar de vizionar în industria automobilelor, dovedind că cineva poate reuși să aibă strategia corectă și hotărârea de a reuși.

Premiul “COMPANYBEST 2017” revine Jaguar Land Rover. Premiul este o recunoaștere a călătoriei incredibile a companiei britanice sub conducerea dr. Ralf Speth și a echipei sale de conducere. După ce Tata Motors a preluat JLR, compania a introdus produse remarcabile pentru Jaguar, Land Rover și Range Rover cu un mare succes și apreciere globală. Compania nu numai că a reușit să-și sporească finanțele, dar a devenit și un punct de referință în industria automobilelor în ceea ce privește rentabilitatea pe unitate. Nu in ultimul rand, in aceste vremuri complicate cauzate de Brexit, JLR s-a dovedit a fi cel mai bun angajator britanic corporativ, reafirmând angajamentul fata de Marea Britanie, prin creșterea numarul locurilor de muncă si investind continuu in cercetare si dezvoltare.

Fritz Enzinger, vicepreședinte Porsche LMP1, este câștigătorul “SPORTBEST 2017”. Enzinger de origine austriacă era deja un manager respectat în motorsport. Cariera lui a inclus poziții de conducere in Formula 1 la Williams-BMW si Sauber-BMW inainte de a fi invitat de Porsche sa lanseze programul Prototype Le Mans in 2011. Sub indrumarea sa, hibridul Porsche 919 a fost dezvoltat si a debutat in WEC (Campionatul Mondial de Anduranță) 2014, câștigând cursa finală din Sao Paulo în primul sezon. Porsche a dominat apoi următoarele sezoane WEC, cu trei victorii de 24 de ore de la Le Mans în 2015, 2016 și 2017, care au dus la 19, câștigurile totale ale lui Porsche Le Mans. Enzinger poate fi mândru de 20 de pole-poziții, 17 victorii (7 duble) și 6 titluri mondiale după 34 de curse ale prototipului 919.

În acest an, juriul AUTOBEST a decis să nu acorde premiul “TECHNOBEST”. “Este cel de-al doilea an în care membrii juriului au decis să nu acorde premiul cel mai important pentru tehnologiile tradiționale în domeniul autovehiculelor. Nu putem vedea niciun fel de tehnologii noi care să arate că industria automobilelor investește mai puțin în aceste tehnologii, dar se focuseaza  în IT “, a comentat Dan Vardie.

Premiile “SMARTBEST”, “SAFETYBEST”, “DESIGNBEST” și “ECOBEST” au fost deja anunțate după Salonul Auto de la Frankfurt. (vă rugăm să consultați www.autobest.org). Festivitatea celei de-a 17-a ediție a Autobest Awards va avea loc la 7 februarie 2018, în Salzburg, Austria. Potrivit tradiției, juriul internațional AUTOBEST prezintă premiile într-o altă țară în fiecare an. Gala AUTOBEST precedentă a avut loc la Lisabona, Portugalia.

Juriul european AUTOBEST multumeste cititorilor din întreaga Europă pentru încurajarea proiectului și diferitelor departamente de PR responsabile, din industria automobilelor, pentru sprijinul oferit în organizarea de întâlniri și pentru facilitarea testelor cu noile automobile.

Articole similare

Dacia prezintă noutățile cu care vine la Salonul Auto de la Paris 2016

administrator_autopromag

IT-știi români ar putea furniza software pentru viitoarele automobile autonome BMW

administrator_autopromag

Șapte modele noi pentru „Mașina Anului 2018 în România”

Filip Sîrbu

Leave a Comment