AUTOpro
Stiri

Renault şi Dongfeng au decis să închidă societatea chineză Dongfeng Renault Automotive Company

Dongfeng Renault

Constructorii de automobile Renault şi Dongfeng au decis să pună capăt societăţii lor mixte chineze Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC).

Grupul Renault, proprietarul Dacia, a precizat că pachetul său de 50% din acţiunile DRAC va fi vândut companiei Dongfeng, iar noua sa strategie pentru piaţa chineză va consta în reorientarea activităţilor spre vehiculele utilitare şi elecvtrice. În paralel, cele două companii vor continua cooperarea cu Nissan, în special în ceea ce priveşte motoarele de ultimă generaţie.

„Începem un nou capitol în China. Ne vom concentra pe vehiculele electrice şi vehiculele comerciale uşoare, precum şi pe o utilizare mai eficientă a relaţiei noastre cu Nissan”, a declarat Francois Provost, preşedinte Renault pentru regiunea China.

Renault este unul dintre marii producători mondiali de automobile afectaţi de impactul coronavirusului, care a dus la închiderea uzinelor şi prăbuşirea cererii.

Grupul Renault a înregistrat în 2019 o pierdere netă de 141 milioane de euro (faţă de un profit de 3,3 miliarde de euro în 2018), în timp ce vânzările totale au scăzut cu 3,4% în ritm anual, până la 3,753 milioane vehicule.

Articole similare

Ford a anunțat cât costă noile Transit Courier și Tourneo Courier. Prețuri de la 15.550 de euro

Mihai Morcovescu

Renault a publicat noi fotografii cu viitorul crossover Kardian. Premiera va avea loc pe 25 octombrie

Mihai Morcovescu

Toyota Harrier va fi lansată pe piața din Japonia în această vară

administrator_autopromag

Leave a Comment