AUTOpro
Prezentari Stiri

Mercedes-Benz a lansat noul GLA în România

Mercedes-Benz GLA

Reprezentanța Mercedes-Benz în România a prezentat presei noul GLA, cel mai mic SUV din gama producătorului german.

În cadrul unui eveniment desfășurat exclusiv online, reprezentanța Mercedes-Benz în România a prezentat noul GLA, vehicul care a trecut, conform oficialilor mărcii, de la caracteristicile unui crossover la cele ale unui SUV în toată puterea cuvântului.

Moderată de ambasadorul de brand Andi Moisescu, întâlnirea virtuală dintre directorul executiv al Mercedes-Benz România, Martin Schulz, și un grup restrâns de jurnaliști români l-a avut ca invitat  și pe Robert Lesnik, director de design exterior la Mercedes-Benz AG, care a susținut o scurtă prezentare de la birourile companiei din Stuttgart.

Noul Mercedes-Benz GLA mizează pe un design cu totul nou și, mai ales, pe o trecerea de la caracteristicile unui crossover la cele ale unui SUV în toată puterea cuvântului. Cel puțin aceasta este opinia lui Dragoș Badea, Technical Trainer la Mercedes-Benz România. În această privință, considerațiile oficialului sunt susținute pe poziția mai înaltă la volan a șoferului (+10 cm) fără ca acest detaliu să modifice garda la sol a vehiculului, aceasta rămânând la nivelul unui SUV urban. Totuși, dezvoltarea modelului pe platforma MFA 2 a constructorului din Stuttgart și sistemele de tracțiune și control asigură o deplasare făeă probleme chiar și pe drumuri neamenajate.

Pe lângă noua platformă, GLA are acum în dotare sistemul de iluminare MultiBeam cu funcție off-road, impresionantul sistem MBUX compus din două ecrane de dimensiuni mari ale căror funcții pot fi controlate atât de pe volan cât și de pe touch-pad-ul amplasat pe consola centrală sau chiar prin sistemul touch-screen integrat, un spațiu interior optimizat și noi grupuri propulsoare.

Dacă tot vorbim despre motoare trebuie spus că Mercedes-Benz GLA poate fi comandat cu patru variante de propulsie, două alimentate cu benzină și două diesel ale căror puteri urcă de la 153 CP până la 224 CP. Acestea sunt completate de două variante ale cutiei de viteze, una cu șapte trepte și alta cu 8. Versiunile cu echipare mai înaltă pot dispune și de tracțiune integrală.

Caracterizat de oficialii Mercedes-Benz drept „senzula și pur”, noul GLA va include în gamă, în curând, atât o versiune AMG cât și una plug-in hybrid care asigură o deplasare 100% electrică pe distanța de 70 km. În plus, la finalul acestui an sau la începutul lui 2021, GLA va avea și un frate 100% electric care va utiliza aceeași caroserie dar va purta numele EQA. Acesta va fi modelul de intrare al deja cunoscutei game EQ a mărcii premium germane.

Pentru a înfrunta o concurență puternică în care trebuie incluse modele precum Audi Q2 și Q3, BMW X1 și X2, dar și Range Rover Evoque sau Volvo XC40, noul Mercedes GLA va avea alături și modelul GLB, construit pe aceeași platformă, dar care asigură un spațiu interior mai mare și are un aspect mai rugos. De altfel, conform directorului executiv al Mercedes-Benz România, Martin Schulz, este greu de spus care dintre aceste modele va fi mai bine vândut, însă este limpede că noua gamă de SUV-uri a mărcii se adresează unei game largi de clienți. În acest context, GLA va atrage în special tinerii prin sistemul de infotainment MBUX, designul său curat și caracteristicile care îl includ în categoria SUV-urilor de lifestyle.

Articole similare

Reykjavik este cel mai EV friendly oraș la nivel european

Filip Sîrbu

Modelul Suzuki Swift a câștigat premiul RJC Car of the Year 2018

Filip Sîrbu

Citroen Basalt Vision, conceptul care anunță un SUV coupe, care va debuta mai târziu în 2024

Mihai Morcovescu

Leave a Comment