AUTOpro
Stiri

Porsche intenţionează să construiască o nouă uzină în Slovacia

Porsche uzina

Jurnaliștii cotidianului slovac Denník N susțin că producătorul german de automobile sportive Porsche intenţionează să construiască o nouă uzină de asamblare în Slovacia, o investiţie în valoare de 250 milioane de euro care va crea 1.200 de locuri de muncă.

Publicaţia menţionată susţine că producătorul auto german a început procedurile pentru obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare pentru a construi noua uzină. Facilitatea ar urma să fie construită în perioada 2024-2026 în regiunea Povazi iar producţia ar urma să demareze în 2027. Viitoarea uzină ar urma să aibă opt hale care se vor întinde pe o suprafaţă de 14 hectare.

Porsche are deja un atelier în Slovacia în regiunea Trencin unde lucrează 200 de angajaţi şi de asemenea a început să construiască un centru de inginerie unde ar urma să lucreze aproximativ 500 de ingineri. Acest centru ar urma să coste aproximativ 14 milioane de euro, iar contribuţia Guvernului slovac se va ridica la două milioane de euro.

Slovacia a atras mai multe investiţii importante din partea producătorilor de automobile, precum Volkswagen, PSA, JLR şi Kia, graţie forţei de muncă educate şi conexiunilor bune de transport.

Articole similare

Skoda Kamiq este cel mai nou SUV din gama constructorului ceh

Dragos Baltateanu

Volvo, Autoliv și Nvidia vor avea automobile cu AI în 2021

Filip Sîrbu

Șapte modele noi pentru „Mașina Anului 2018 în România”

Filip Sîrbu

Leave a Comment