AUTOpro
Stiri

Continental, Bosch și Renault, cei mai doriți angajatori din industria auto în 2020

Continental angajati

Studiul „Cei mai doriți angajatori 2020” realizat de Catalyst Solutions a stabilit care sunt angajatorii cei mai atractivi. Trei mari companii din industria auto se află în Top 10.

Conform studiului Catalyst Solutions, realizat la nivel național pe baza a 19.281 de răspunsuri libere la întrebarea care sunt companiile din România pentru care românii și-ar dori să lucreze are pe prima poziție gigantul german Continental, grup cu o prezență puternică în România. Grupul are reprezentate aici toate cele cinci divizii ale sale, deținând șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener în două joint-venture în Iași și Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Grupul german avea în România la finalul anului 2019 peste 20.000 de angajaţi.

Pe poziția a șaptea în clasamentul genreral și pe cea de-a doua în cel al companiilor din industria auto se află în acest an grupul Bosch. Compania este cel mai dorit angajator din Cluj și se regăsește în primii zece cei mai doriți angajatori pentru al treilea an consecutiv. Potrivit studiului Catalyst Solutions, la nivel regional, compania germană este prima opțiune pentru grupurile țință tehnic și business din Cluj și ocupă locul al doilea în preferințele inginerilor și candidaților cu profil business din aria județelor Alba, Mureș, Sibiu și Hunedoara. Mai mult, Bosch este al treilea cel mai dorit angajator din județul Timiș în rândul candidaților vorbitori de limbi străine din zona de vest a țării.

Poziția a treia în clasamentul companiilor din industria auto este ocupată de Groupe Renault România, companie care are circa 18.000 de angajați și gestionează atât producția automobilelor Dacia cât și centrele de cercetare – dezvoltare de la București și Titu și divizia comercială din Capitală.

Surprinzător pentru mulți, pe locul patru în acest segment al clasamentului se află Hella România, companie care a început activitatea pe plan local în 2005. Specializată în producția de module electronice de control, actuatori – compartiment motor, pompe de vacuum, pedale de accelerație și module de control a energiei electrice, Hella are activități la Timisoara, Arad, Lugoj și Craiova.

Alte companii din industria auto prezente în clasamentul Catalyst Solutions sunt, în ordine, Ford România, Autoliv, Mercedes-Benz România, Michelin România, Schaeffler România, Porsche Engineering sau Porsche România.

Articole similare

Cu Uber poți cere o călătorie pentru altcineva

Filip Sîrbu

CEO-ul Stellantis, îngrijorat de accesibilitatea EV-urilor

Florin Amariei

CES 2024: Volkswagen a prezentat primele imagini cu Golf GTI facelift

Mihai Morcovescu

Leave a Comment