AUTOpro
Stiri

PIRELLI: Cinci sfaturi pentru verificarea pneurilor care te ajută să te deplasezi în siguranță cu mașina

TWI Pirelli

Dacă nu ai circulat cu mașina în această perioadă este bine să-ți verifici pneurile pentru a fi sigur că nu vei avea nicio problemă și că te poți deplasa în siguranță.

Sunt unele verificări pe care le poți face singur, dar pentru unele îți recomandăm să apelezi la un specialist. Poți face asta într-unul din numeroasele service-uri din rețeaua Pirelli care îți stau la dispoziție pentru verificările de rutină care-ți permit să circuli în siguranță.

Iată care sunt recomandările Pirelli după o perioadă mai lungă în care nu ai circulat cu mașina:

  1. Verifică atent pneurile pentru ca acestea să nu aibă gâlme sau deformări cauzate de faptul că mașina a staționat o lungă perioadă de timp, din cauza condițiilor meteo sau de șocuri anterioare. Verifică dacă acestea prezintă tăieturi, rupturi sau alte probleme și asigură-te că sunt strânse capacele valvelor.
  1. Verifică presiunea în pneuri, inclusiv la roata de rezervă, de preferat la un service de anvelope unde se face cu echipament special. Acest lucru îți prelungește durata de viață a anvelopei, duce la economie de combustibil și vei rula în deplină siguranță.
  1. Verifică gradul de uzură al anvelopei și asigură-te că profilul are măcar adâncimea minimă recomandată.
  1. După ce ai pornit la drum, fii atent dacă apar sau nu vibrații pe care să le simți în volan. În cazul în care aceste vibrații nu dispar după primii kilometri, mergi cu mașina într-un service autorizat pentru verificări suplimentare.
  1. Nu uita să faci trecerea de la anvelope de iarnă la anvelope de vară. Acestea îți vor asigura un comportament mult mai bun al mașinii pe măsură ce vor crește temperaturile în următoarea perioadă.

Articole similare

CES 2024: Continental a prezentat noul ecran transparent din cristal Swarovski

Mihai Morcovescu

CE a aprobat alocarea a 53 mil. euro de către România pentru stații de încărcare destinate mașinilor electrice

Robert Stan

România este a doua cea mai congestionată țară din lume

Darius Pana

Leave a Comment