AUTOpro
Generale Stiri

Lotus Elise – tribut pentru o istorie fabuloasă

Lotus Elise Classic Heritage3a

Lotus a lansat zilele aceasta patru noi ediții limitate ale iconicului model Elise, ca un tribut adus istoriei fabuloase a producătorului britanic în motorsport.

Paleta coloristică a celor patru versiuni cuprinde culorile negru și auriu pentru prima versiune, roșu, alb și auriu pentru cea de-a doua, roșu, albastru și argintiu pentru cea de-a treia, respectiv alb și albastru pentru ultima versiune lansată de Lotus.

Negrul și auriul amintesc de cele cinci victorii în Marele Circ ale modelului Lotus Type 72D, condus de marele pilot Emerson Fittipaldi în anii 72. Roșul, albul și auriul amintesc de Lotus Type 49B, pilotat în anul 1968 de Graham Hill, iar albastrul, roșu și argintiul fac trimitere directă la Lotus Type 81, ghidat pe circuit de Nigel Mansell, Elio de Angelis și Mario Andretti. Ultima versiune, cea colorată în alb și albastru, amintește de coloristica modeului Lotus Type 18 din 1960, vehiculul cu care Lotus a obținut prima sa victorie și primul său pole position în Formula 1, mulțumită genialului pilot Sir Stirling Moss.

Cele patru ediții, botezate Elise Classic Heritage Editions, au la bază versiunea Elise Sport 220, care vine însă cu o serie de îmbunătățiri pentru a celebra fantastica istorie din motorsport a companiei britanice. Aceste îmbunătățiri includ printre altele un radio digital DAB cu patru incinte acustice, un sistem de cruise control, aer condiționat, precum și jante de aliaj forjate.

Prețul de pornire pentru Lotus Elise? O nimica toată, având în vedere unicitatea și heritage-ul acestor modele, care vor fi produse în doar 100 de exemplare: 47.848 euro. Un preț mic pentru o moștenire uriașă.

Articole similare

Toyota a testat un model GR Corolla de competiție alimentat cu hidrogen lichid. Debutul, în 2023?

Mihai Morcovescu

Ford Europa vinde fabrica de la Craiova lui Ford Otosan

Dan Vardie

Opel publică primul teaser pentru noul SUV electric Mokka

administrator_autopromag

Leave a Comment