AUTOpro
Stiri

Opel Crossland debutează cu un aspect actualizat și cu o tehnologie nouă

Noul model Opel Crossland are parte de schimbări importante. Acesta renunță la X-ul din numele său și vine cu un aspect actualizat și cu o tehnologie nouă.

Marca germană Opel și-a reîmprospătat activ gama de modele. Primul care a sosit a fost noul Corsa, urmat de un Mokka complet nou. Ultimul vehicul prezentat de Opel este Crossland. Acesta renunță la X-ul din numele său și se bucură de schimbări importante.

Crossover devine primul model al mărcii Opel, care adoptă noul limbaj de design inițiat de Mokka. Asemănările vizuale dintre cele două sunt vizibile în special în partea din față, unde Crossland are așa-numitul Opel Vizor, un singur panou care integrează grila radiatorului și farurile. Noile plăcuțe de protecție față și spate, lămpile de ceață cu LED-uri și noile opțiuni de roți completează modificările design-ului exterior.

Noul Crossland are scaune ergonomice certificate AGR. Indiferent de opțiuni, în spate sunt montate scaune culisante și înclinate individual, care măresc volumul portbagajului de la 410 la 520 litri. Dacă scaunele sunt rabatate complet, în spatele șoferului va fi un spațiu suplimentar de până la 1.255 litri.

În ceea ce privește motorizarea, Crossland continuă cu gama sa actuală de motoare compusă din 1,2 turbo pe benzină și 1,5 motoare diesel. Puterea variază de la 83 cai putere (61 kilowați) la 130 CP (96 kW) și toate unitățile sunt compatibile cu Euro 6. În funcție de motor, există o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau una automată cu șase trepte.

 

Crossover-ul reîmprospătat introduce, de asemenea, noul sistem de control adaptiv IntelliGrip al Opel, care are cinci moduri: Normal, Snow, Mud, Sand și ESP Off. Producătorul auto spune că această nouă tehnologie permite „o tracțiune și o stabilitate optimă pe toate tipurile de suprafețe”.

Opel Crossover 2021 va putea fi comandat în curând, iar primele livrări vor fi efectuate în primele luni ale anului viitor.

Articole similare

Noua generație Renault Zoe: autonomie de 390 km

Dragos Baltateanu

Cristian Prichea este noul director al Companiei Naționale de Vânzări a Ford în România

Robert Stan

Producția de mașini din Europa ar putea scădea cu până la 6,8 milioane de unități pe an pe fondul crizei energetice

Mihai Morcovescu

Leave a Comment