AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Extra Generale Green car Industrie Stiri

Lansarea lui Dacia Spring este iminentă!

Exclusivitate națională

AUTOpro a adunat cu mare atenție ultimele detalii legate de lansarea de presă a  lui Dacia Spring și le publicăm aici în premieră! Avem data lansării comerciale dar și prețurile imbatabile pentru prima Dacia EV!

Dan Vardie

Este oficial, Dacia va trece la o electrificare super-accelerată, venind direct cu o mașină electrică. În acest moment nu există nici un plan de hibridizare pentru Dacia, grupul Renault preferând o lansare de EV și nu o etapă intermediară. Mai mult, nu se pune problema ca unul din actualele modele să primească o platformă EV ci se lansează un model complet nou, proiectat ca un EV.

AUTOpro a făcut o cercetare amănunuțită și astăzi putem confirma că prezentarea lui Spring este iminentă. În această saptămână, pe 15 octombrie Luca de Meo va lansa un eveniment numit „Renault eWays”, un forum care nu doar că prezintă toată gama electrificată a grupului Renault dar timp de 12 zile va da ocazia unor specialiști în domeniul electrificării dar și multor executivi Renault să discute despre viitorul automobilului în actuala epocă atât de disruptivă. Deși nu apare explicit în programul anunțat de producătorul francez, mai mulți insideri ne-au confirmat că Spring va intra în această prezentare dominată de noul Zoe și noul Twingo, ambele pur EV.

Dacă primele informații vor veni atât de reprede, vânzările vor debuta cel mai probabil anul viitor în Septembrie – și nu în mai/ iunie cum era planul inițial, exact în perioada cea mai efervescentă a mașinilor electrice. Tot atunci se va vinde prima Tesla Model Y –un model chiar foarte nou, întrucât Y-ul produs lângă Berlin va avea noua generație de baterii marca Tesla, cu nr de 4680 dar și o nouă tehnologie de fabricație, mult mai eficientă. Juriul European AUTOBEST estimează că în toamna anului viitor vom avea un adevărat boom de EV-uri –vor fi pe piață peste 50 de EV-uri!-  și că prețurile vor scădea ajungându-se pentru prima dată la o cvasi-paritate cu modelele ICE. La AUTOpro noi credem că dintre toate noile oferte, vedetele vor fi exact Dacia Sping și Tesla Model Y.

În urma investigației făcute, reconfirmăm că Spring- produsă în China- va pleca de la un preț cuprins între 15.000 și 17.000 Euro (fără prima Rabla Plus) și o autonomie WLTP de 230 km- informații pe care AUTOpro le-a oferit încă din primăvară. Prin comparație, prețul lui Model Y va fi de 2-3 ori mai mare decât Spring. Dacă programul Rabla al guvernului viitor va rămâne similar cu cel de anul acesta, atunci prețul de plătit ar putea ajunge undeva la 7500- 8.000 Euro! Evident, rămâne de văzut dacă următorul executiv va menține programele Rabla la același nivel de prime oferite. De asemenea, dacă va avea suficienți bani pentru cererea foarte mare de EV-uri. AUTOpro a făcut o prognoză legată de cererea pentru Dacia Spring și estimăm că în 2022- primul an întreg de vânzări- Dacia ar putea comercializa 15- 20.000 de unități Spring!-am luat în calcul programul Rabla. La nivel european, cererea în același an poate ajunge ușor la 150.000 de unități! În acest caz, producătorul francez va trebui să ia în calcul mutarea producției în Franța. În acest moment, România nu este în planurile Renault de localizare a producției Spring.

Articole similare

Fiat Panda aniversează 4 decenii de versatilitate

GM Exhibit Zero – punct și de la capăt

Filip Sîrbu

Piața auto din România a scăzut cu 32% în luna martie 2020

administrator_autopromag

Leave a Comment