AUTOpro
Stiri

Numele Niva reintră în posesia AvtoVAZ. Rușii vor produce un nou vehicul pe platforma Duster

Lada Niva

AvtoVAZ a reintrat în posesia drepturilor de utilizare a numelui Niva. În parteneriat cu Renault, producătorul rus va produce o nouă versiune a micului 4X4.

Partenerul rus al grupului Renault, AvtoVAZ, a cumpărat acțiunile pe care General Motors le deținea în asocierea care producea modelul Chevrolet Niva pentru piața rusă. Ca rezultat, compania va putea produce din nou modele purtând numele Niva, iar primul dintre acestea pare a fi urmașul conceptului 4×4 Vision asamblat pe platforma Duster.

Apreciat pentru capacitatea de a evolua pe teren accidentat, dar blamat pentru designul îmbătrânit și echiparea sumară, modelul Lada Niva a avut un succes enorm pe piața din Rusia. Pentru a putea moderniza vehiculul, AvtoVAZ a inițiat un parteneriat cu General Motors reușind să producă un vehicul evoluat sub brandul Chevrolet. Doar că prețul acestuia, dotările și, mai ales, performanțele offroad scăzute au redus apetitul clienților, mai ales că, între timp, pe piața rusă sosiseră modele mult mai performante produse în afara țării.

Conform LifeNews.ro, odată cu retragerea General Motors din asocierea cu AvtoVAZ, numele Niva revine la primul său proprietar și astfel marele producător auto rus poate produce, în asociere cu Renault de această dată, un urmaș demn de vehiculul de bază.

Conform presei franceze, acest urmaș nu va întârzia să apară, el fiind așteptat în următorii doi ani. Asta pentru că numele Lada Niva ar fi perfect pentru varianta de serie a conceptului 4×4 Vision prezentat la expoziția auto de la Moscova în vara lui 2018. Cum acest concept are la bază platforma modelului Duster, este foarte posibil ca, începând cu 2021 sau 2022, piața din Rusia să devină rampa de lansare a unui nou model Niva înfrățit cu Dacia Duster. Sau, mai exact, cu varianta rusă a SUV-ului produs la Mioveni, care este comercializat în marele stat de la răsărit sub brandul Renault.

Articole similare

WeRide va putea testa mașini fără șofer în California

Florin Amariei

Renault a încheiat un parteneriat cu Transdev pe partea de vehicule autonome

Filip Sîrbu

Previziunile APIA pentru piața auto din România în anul 2023

Darius Pana

Leave a Comment