AUTOpro
INDUSTRIE Stiri

Mașinile electrice își vor tripla cota de piață în Europa

Pe fondul pandemiei de COVID-19, vânzările mașinilor electrice au crescut în Europa și își vor tripla cota de piață în acest an.

În timp ce pandemia de coronavirus a înregistrat o scădere generală a vânzărilor de mașini, vânzările de mașini electrice au crescut. Potrivit analizei ONG-uluiTransport & Environment (T&E), ehiculele electrice au reprezentat 8% din vânzările de mașini în Europa, în prima jumătate a anului 2020, ceea ce arată că își vor tripla cota de piață în acest an.

ONG-ul se așteaptă ca producătorii de automobile să îndeplinească standardele de emisii din 2020. Acest lucru ar putea face ca vehiculele electrice și hibride plug-in să-și tripleze cota de piață în 2020.

Asociația Producătorilor de Automobile Europene (ACEA) a declarat că vânzările de vehicule electrice au fost stimulate de schemele naționale de sprijin pentru a favoriza redresarea economică în urma pandemiei COVID-19, dar că această tendință nu este neapărat una pe termen lung.

T&E a cerut UE să stabilească viitoare obiective de emisii mai dure pentru a se asigura că vehiculele electrice continuă să evite modelele poluante.

Comisia Europeană a subliniat deja planuiește restrângă în continuare limitele de CO2 ale autovehiculelor ca parte a propunerii sale de protejare climatică.

Articole similare

MHS Motors, noul dealer autorizat Opel din Târgu Mureș

Filip Sîrbu

Producția pe un an a noului Hummer EV s-a epuizat

Andrada Arsenie

Lyft are noi parteneri: nuTonomy și Jaguar Land Rover

Filip Sîrbu

Leave a Comment