AUTOpro
INDUSTRIE Stiri

Mașinile electrice își vor tripla cota de piață în Europa

Pe fondul pandemiei de COVID-19, vânzările mașinilor electrice au crescut în Europa și își vor tripla cota de piață în acest an.

În timp ce pandemia de coronavirus a înregistrat o scădere generală a vânzărilor de mașini, vânzările de mașini electrice au crescut. Potrivit analizei ONG-uluiTransport & Environment (T&E), ehiculele electrice au reprezentat 8% din vânzările de mașini în Europa, în prima jumătate a anului 2020, ceea ce arată că își vor tripla cota de piață în acest an.

ONG-ul se așteaptă ca producătorii de automobile să îndeplinească standardele de emisii din 2020. Acest lucru ar putea face ca vehiculele electrice și hibride plug-in să-și tripleze cota de piață în 2020.

Asociația Producătorilor de Automobile Europene (ACEA) a declarat că vânzările de vehicule electrice au fost stimulate de schemele naționale de sprijin pentru a favoriza redresarea economică în urma pandemiei COVID-19, dar că această tendință nu este neapărat una pe termen lung.

T&E a cerut UE să stabilească viitoare obiective de emisii mai dure pentru a se asigura că vehiculele electrice continuă să evite modelele poluante.

Comisia Europeană a subliniat deja planuiește restrângă în continuare limitele de CO2 ale autovehiculelor ca parte a propunerii sale de protejare climatică.

Articole similare

Honda va avea modele complet autonome în 2025

Filip Sîrbu

Baidu intră în jocul automobilelor autonome

Filip Sîrbu

Daimler și Nvidia se aliază pentru a dezvolta sisteme necesare mașinilor autonome Mercedes-Benz

Robert Stan

Leave a Comment