AUTOpro
Industrie

Optimism pentru 2022. VW ar urma să crească producția cu 43%

Șeful muncitorilor din cadrul VW lansează o notă optimistă pentru noul an și anticipează că producția va crește cu 43%. Iată de ce este acest lucru important!

Schimbarea de paradigmă s-a produs în etape, însă. Inițial, Volkswagen plănuia să aibă un 2022 în care să scoată pe poarta fabricii din Wolfsburg cel puțin 1.000.000 de autovehicule. Probleme cu semiconductorii, lanțurile de aprovizionare și incertitudinile legate de Covid au dus la o restrângere categorică a acestei ținte.

Volkswagen a produs în 2021 aproximativ 220.000 de mașini, urmând ca anul viitor să depășească 400.000 de unități. Atingerea acestei valori ar reprezenta o îmbunătățire considerabilă, însă ar rămâne în continuare cu mai mult de -50% față de estimările inițiale încurajatoare.

Planurile companiei includ deja multiple contracte pentru microcipuri și înțelegeri cu alte companii pentru efectuarea transporturilor în termen.

„Programul pentru anul 2022 încă n-a fost aprobat. Cu toate astea, anticipăm că anul viitor vom putea scoate pe poarta uzinei 570.000 de autovehicule. Rămânem, însă, prevăzători și ne asumăm o țintă minimă de 400.000 de autovehicule. Riscurile rămân destul de ridicate pentru a putea spune că vom maximiza eforturile de producție”, a spus Daniela Cavallo.

Întregul grup VW, din care fac parte branduri precum Skoda, Seat, Audi sau Porsche, a produs în 2020 8,9 milioane de autovehicule.

Articole similare

Parteneriat GM – Honda pentru dezvoltarea unei noi generații de mașini electrice accesibile

Darius Pana

Noua Dacia Spring va sosi în 2024 cu mai multă putere și cu o autonomie mai mare a bateriei

Mihai Morcovescu

Dacia a atins pragul de 8 milioane de mașini vândute la nivel global din 2004

Mihai Morcovescu

Leave a Comment