AUTOpro
Industrie

BMW și Mercedes-Benz promit public că nu vor scădea prețurile mașinilor

preturi bmw mercedes-benz

Constructorii auto germani BMW și Mercedes-Benz anunță public că nu vor scădea prețurilor mașinilor, nici după ce realizarea acestora se va ieftini și criza semiconductoarelor va înceta.

Se pare că apetitul consumatorilor pentru automobile premium noi a creat o schimbare de paradigmă în rândul celor de la BMW și Mercedes-Benz. În loc să se concentreze pe mai multe unități comercializate, acum vor vinde mai puține mașini la un preț mai mare.

„Vom furniza în mod deliberat mașini mai puține decât cere piața și ne vom axa pe furnizarea de soluții high-end din zona de lux”, a spus CFO-ul Mercedes-Benz.

CFO-ul BMW, pe de cealaltă parte, mărturisește că s-a constatat o creștere reală a puterii de echivalare a prețurilor cerute de marcă și a confirmat că această strategie va continua să se aplice.

Până și prețurile mașinilor second hand au crescut cu 5-20% în ultimul din cauza crizei de semiconductori, așadar nu e de mirare că producătorii vor să obțină mai mulți bani cu mai puțin efort.

Specialiștii susțin că anunțul comun al BMW și Mercedes-Benz este un semnal pentru principalii competitori. Aceștia ar trebui să înțeleagă din această declarație că n-ar fi bine să renunțe la profitul obținut acum din vânzarea a mai puține mașini. Putem, totuși, paria că reducerile nu vor întârzia să apară de îndată ce lucrurile revin la normal în industria auto.

Articole similare

Mașini electrice. Renault concediază 2.000 de angajați în Franța

Florin Amariei

PSA și FCA vor forma Stellantis. Ultimul pas a fost deja făcut!

Florin Amariei

Castrol ON e-Fluids: creșteri de performanță pentru Jaguar Racing în Formula E

Gabi Gogiu

Leave a Comment