AUTOpro
Stiri

Industria auto repornește în Ungaria

Audi Ungaria

Principalii constructori auto din Ungaria au anunţat că intenţionează să reia treptat producţia, după mai multe săptămâni în care uzinele au fost oprite pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Economia ungară este puternic dependentă de sectorul auto, care a oprit producţia luna trecută când pandemia de coronavirus a început să se răspândească în Europa Centrală.

Producătorul german de automobile de lux Daimler şi constructorul auto japonez Suzuki au anunţat că vor relua producţia într-un ritm limitat la uzinele lor din Ungaria, la finele acestei luni, în timp ce Audi a repornit încă de marţi uzina sa din Gyor.

„Hungarian Suzuki Corp. a introdus măsuri de siguranţă sanitară mai complexe decât până acum şi, în consecinţă, uzina de la Esztergom este gata să reia producţia. Hungarian Suzuki se aşteaptă să reia producţia la data de 27 aprilie, într-un singur schimb”, au menționat reprezentanţii companiei. maghiare.

Și Opel a anunţat că este gata să reia producţia la uzina sa din vestul Ungariei, atunci când circumstanţele de pe piaţă şi reglementările o vor permite.

Producătorul sud-coreean de anvelope Hankook Tire şi-a repornit uzina din sudul capitalei Budapesta. Alte companii care produc componente auto, precum firma japoneză Denso, au reluat şi ele operaţiunile de producţie.

Toate aceste companii au precizat că vor continua să monitorizeze igiena şi să menţină o distanţă socială sigură între angajaţi.

În luna februarie, înainte ca pandemia de coronavirus să paralizeze economia mondială, producţia industrială a Ungariei a înregistrat o creştere de 4,1% în ritm anual. Analiştii se aşteaptă ca efectele economice ale măsurilor de izolare să atingă nivelul maxim în al doilea trimestru al acestui an, atât în Ungaria, cât şi în alte ţări.

Articole similare

Aplicație Kia pentru doritorii de mașini electrice

Robert Stan

Google va elimina panoul Assistant Driving Mode la ceva mai mult de 1 an de la debut (cu video)

Mihai Morcovescu

Renault și-ar putea reduce participația deținută la partenerul de alianță Nissan cu 28%

Mihai Morcovescu

Leave a Comment