AUTOpro
Green car

Xiaomi va construi automobile din 2024

xiaomi ev

Gigantul telecom Xiaomi a confirmat că va construi automobile complet electrice din 2024, un lucru pe care AUTOpro l-a prezentat deja cititorilor săi.

Directorul general al Xiaomi, Lei Jun, a confirmat faptul ca modelele de serie vor ieși de pe poarta uzinei în primul trimestru din 2024. Informația a fost transmisă presei printr-un purtător de cuvânt. Mai mult, ang Ziyuan, director în cadrul departamentului de marketing internaţional al Xiaomi, a postat ştirea pe contul său de Weibo.

Data anunţată marţi reprezintă următorul obiectiv major pentru divizia de automobile electrice a companiei chineze, pe care Xiaomi a înfiinţat-o în mod oficial la începutul acestui an.

Ca reacţie la anunţul de marţi, acţiunile Xiaomi au crescut cu 5,4% până la 22,50 dolari Hong Kong, cea mai mare creştere procentuală înregistrată pe parcursul unei singure şedinţe de tranzacţionare după data de 12 mai.

Primele modele vor fi un sedan, un crossover și un SUV. Toate vor folosi baterii litiu-ion și vor putea fi comandate în minimum trei variante de echipare. Nu este, însă, clar dacă acestea vor fi produse in-house sau cu ajutorul unui partener.

În luna martie a acestui an, Xiaomi a prezentat un plan de investiţii în valoare de 10 miliarde dolari în următorii zece ani pentru dezvoltarea unei game de maşini electrice. La finele lunii august, compania chineză a finalizat înregistrarea formală a diviziei sale producătoare de automobile electrice. În paralel, Xiaomi a accelerat programul de recrutare de personal pentru noua sa divizie.

Sacțiunile impuse Huawei în Europa și SUA au transformat Xiaomi și Oppo în campioni.

Articole similare

După Turcia și Polonia, acum și Rusia va construi EV-uri

Florin Amariei

Porsche cumpără un pachet de acțiuni al companiei croate de sport și tehnologie Rimac

Filip Sîrbu

VW Golf 9 va fi complet electric și va fi inclus în familia ID

Darius Pana

Leave a Comment