AUTOpro
Green car

Foxtron Model E, produs de Foxconn, dezvoltat în parteneriat cu Pininfarina

foxtron model e foxconn pininfarina

Foxtron Model E este automobilul electric de lux dezvoltat în parteneriat cu Pininfarina de către Foxconn. Deși la exterior amintește de Lucid Air, diferențele sunt clare.

Hon Hai Technology Group, cunoscut la nivel internațional drept Foxconn, a lansat primele sale modele complet electrice. Cel care a atras atenția tuturor, însă, a fost Foxtron Model E. Compania vrea să devină „un producător auto de ultimă generație”.

Foxtron Model E arată impresionant și se laudă cu valori care uimesc, iar faptul că a fost dezvoltat în parteneriat cu celebra entitate de design Pininfarina îi conferă puțin din magia și îndemânarea europeană.

Conform Pininfarina, Model E va satisface nevoile clienților în căutare de mașini electrice cu dotări multiple și o construcție calitativă. Mașina Foxtron are 750 de CP, atinge 100 km/h în 2,8 secunde și oferă o autonomie de 750 de km.

„Noi și Foxtron împărțim același set de valori, precum dorința de a inova și atenția asupra mediului înconjurător. Parteneriatul nostru explorează acum viitorul mobilității electrice”, a spus CEO-ul Pininfarina, Silvio Angori.

Foxtron Model E a fost construit integral în atelierul Pininfarina din Cambiano, unde de-a lungul anilor s-au produs câteva unități auto legendare. Pentru Model E, compania italiană a realizat atât designul interior, cât și cel exterior.

Articole similare

Încep pre-comenzile pentru vehiculele electrice Rivian

Andrada Arsenie

Jeep Magneto – BEV cu cutie manuală!

Florin Amariei

Suzuki eVX Concept previzionează primul EV global al companiei nipone

Darius Pana

Leave a Comment