AUTOpro
Green car Test drive

Crossover electric de oraș la drum lung – merită? Test cu Peugeot e-2008

Afirmația cum că mașina electrică este construită doar pentru oraș a devenit în ziua de azi un mit, astfel că sunt multe variante de mașini electrice actuale care vin la pachet cu autonomii de 4-600 km cu o singură încărcare. Pe lângă variantele cu baterie mare, de 70-100 kW, multe mașini electrice oferă o autonomie de cam 250-350 km cu o singură încărcare, fiind considerate mașini electrice de oraș.

Ce se întâmplă dacă vrei să mergi la drum lung cu o asemenea mașină? Dar dacă ai parte de temperaturi mai scăzute, de până în 10 grade Celsius? Merită? Te poți descurca?

Testul de weekend a fost bazat pe un Peugeot e-2008 GT, un Crossover electric de oraș cu care am parcurs puțin peste 1000 km în doar două zile și jumătate.

Legat de mașină, Peugeot 2008 sau e-2008 (în variantă electrică) arată foarte bine. Atât la exterior, cât și la interior, 2008 este o mașină tinerească, cu un look foarte atrăgător și dotări demne de 2021-2022. În plus, în nivelul de echipare GT, mașina arată foarte agresiv, cu o gardă la sol de 140 mm, ce o face perfectă chiar și pentru obstacolele de oraș sau periferie.

Vezi articolul complet pe 4×4.ro!

Articole similare

Jony Ive și Ferrari, parteneriat pentru un nou EV

Florin Amariei

România va produce o mașină electrică! Ford face pasul decisiv

Florin Amariei

Norvegia, mai aproape de electrificarea totală a mașinilor

Florin Amariei

Leave a Comment