AUTOpro
Green car Industrie

Baterii noi mai ieftine, prezentate de Panasonic

baterii EV tesla panasonic

Noile baterii prezentate de Panasonic drept prototip vor fi instalate pe noile exemplare Tesla și vor scădea costul total de producție – o victorie care va fi apreciată de consumatori și va ridica profiturile companiei auto americane.

După ce și-a vândut toate acțiunile pentru suma de 3,1 miliarde de euro, Panasonic a prezentat acum baterii noi mult mai ieftine pentru Tesla și doar pentru Tesla. Compania a spus că n-a avut planuri de a investi în reducerea prețurilor acestor acumulatori litiu-ion, dar a găsit o modalitate prin care să le facă mai ieftine prin mărirea capacității de înmagazinare. Acest progres nu sună tare interesant, dar vestea uriașă este că greutatea pachetului rămâne aceeași în timp ce autonomia poate crește cu până la de 3 ori mai mult!

Japonezii deja au pus în practică o linie de asamblare care va produce formatul 4680, adică pachetul de baterii care are o lățime de 46 de mm și o înălțime de 80 de mm. Dacă noile unități vor rezista testelor de stres și de fiabilitate în timp, atunci acestea vor duce la creșterea producției de baterii cu până la 100 de ori până în 2030.

Deși Panasonic a spus că a făcut acest lucru doar pentru Tesla, este notabil să amintim că americanii s-au orientat deja către firma chineze Amperex pentru că furnizează acumulatori cu un procedeu chimic diferit care fac pachetele de baterii mai ieftine. Mai mult, firma condusă de Elon Musk deja a încheiat un acord cu LG Chem.

Rămâne de văzut dacă progresul în domeniu va fi reflectat în curând în prețurile finale ale EV-urilor și dacă firmele auto europene vor ține pasul cu graba accentuată a americanilor și asiaticilor.

Articole similare

Canoo dezvăluie un nou vehicul full electric

Andrada Arsenie

Cel mai mic Tesla ar putea costa doar 20.000 de euro, iar în 2024 vor fi asamblate 50.000 de camioane Semi

Darius Pana

General Motors a scos pe strazi masini fara soferi

Florin Amariei

Leave a Comment