AUTOpro
Stiri

Fundația Groupe Renault România donează un aparat de testare Covid-19 către spitalul din Mioveni

Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia, donează către spitalul de Mioveni, Argeș un aparat de testare Covid-19 în valoare de peste jumătate de milion de lei.

Spitalul suport Covid-19 din Mioveni beneficiază începând de luna aceasta, de un aparat de testare (Universal Molecular Diagnostics System – ExiStation 48A System). Odată cu livrarea și instalarea aparatului de testare, personalul din cadrul laboratorului spitalului a fost instruit pentru utilizarea acestuia.

Echipamentele medicale și sanitare din dotarea spitalelor din România sunt esențiale în lupta împotriva acestui virus. Ne-am mobilizat încă de la debutul crizei sanitare și iată-ne la o a doua inițiativă recentă care ține de protejarea sănătății populației din Argeș: achiziția unui aparat de testare COVID – 19, sub formă de sponsorizare, inclusiv consumabilele potrivite. Această acțiune vine în completarea amenajării și echipării unor secții ale spitalului, realizate anul trecut. Toate acțiunile noastre de mobilizare din această perioadă urmăresc creșterea capacității și vitezei de răspuns a personalului medical și a societății per ansamblu”, a declarat Christophe Dridi, președinte director general Dacia și director general Groupe Renault România 

Asociațiile din Argeș, Zimbrul Carpatin și Speranță și Sprijin pentru Oamenis-au alăturat eforturilor Groupe Renault România și Fundației sale, achiziționând un număr suplimentar de teste.

La nivel național, Groupe Renault România a pus la dispoziția spitalelor de pe întreg teritoriul țării 150 de mașini Dacia și Renault. Distribuirea vehiculelor s-a făcut cu ajutorul rețelei de dealeri.  În plus, la inițiativa Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și a Parteneriatului Auto Român (PAR), industria auto – constructori și furnizori, 50 de ventilatoare medicale sunt în curs de a fi reparate cu sprijinul industriei auto și al Departamentului pentru situații de Urgență. 

Articole similare

Dolby Atmos și Apple Music în Tesla prin viitoare actualizări software OTA

Darius Pana

Kia Seltos: teaser video cu noul SUV ce va intra în gama constructorului coreean

Dragos Baltateanu

Muzica din mașină determină consumul acesteia

Darius Pana

Leave a Comment