AUTOpro
Eveniment

Raliul Sibiului 2014 a fost amânat

Raliul Sibiului, etapă din Campionatul European de Raliuri, a fost anulat din motive de forţă majoră. Un alt format, la o altă dată, sunt luate în considerare. 

Raliul Sibiului nu se va desfăşura în perioada 27 februarie – 1 martie aşa cum era programat din motive de forţă majoră: a condiţiilor meteo dificile şi din motive de asigurare a securităţii participanţilor.

În urmă analizării traseului în condiţii de iarnă, promotorul evenimentului, susţinut de ASN, promotorul Campionatului European de Raliuri Eurosport Events a fost de acord cu anularea etapei de iarnă.

Acum toate eforturile sunt concentrate pentru a păstra România în Campionatul European de Raliuri, la o altă dată şi într-un alt format, cu păstrarea probei speciale de pe Transfăgărăşan în program.

Cu un procent de 75% din probele speciale la o altitudine de 1.600 metri şi cu specială de pe Transfăgărăşan la o altittudine de 1.800 metri, organizatorul raliului a considerat că siguranţă participanţilor, a oficialilor şi a spectatorilor este înpericol dacă raliul se va desfăşura în formatul propus.

Promotorul local a propus un format alternativ, un traseu exclusiv pe asfalt cu o lungime de 220 kilometri – incluzând speciala pe Transfăgărăşan, pentru perioada 9 – 11 octombrie 2014.

În urmă acestei propuneri, Eurosport Events va analiza noul format şi va decide dacă va înainta noua propunere comisiei de raliuri din cadrul FIA care se va întâlni pe data de 12 martie.

Articole similare

Concursul de Eleganta Sinaia – Editia a VI-a – 25 iunie 2016

administrator_autopromag

EuroCar Meeting ROOFTOP #4 va avea loc pe rooftop-ul Veranda Mall

Gabi Gogiu

Exclusiv AUTO PRO – Galerie foto New York Autoshow 2015

administrator_autopromag