AUTOpro
Eveniment

Opel pregătește cel mai puternic Astra din istorie: OPC EXTREME

În cadrul celei de-a 84-a ediții a Salonului Auto de la Geneva, ce va avea loc între 6 și 16 martie, Opel va dezvălui un model care poate fi descris fără nicio exagerare ca fiind „super-sport”. Astfel, Astra OPC EXTREME se dorește a fi un studiu ce urmează tradiția conceptului Astra OPC X-treme prezentat în 2002. Atunci, ca și acum, o mașină reală de curse şi-a găsit drumul de pe circuit pe drumurile publice. Însă, în timp ce modelul OPC X-treme roșu de acum 12 ani a rămas un specimen singular, noul EXTREME, în culorile motorsport tipice Opel, va fi baza pentru o producție în serie serie limitată. Acest OPC EXTREME va fi cel mai rapid Astra construit vreodată, consecvent motto-ului Opel Performance Center, “OPC. Pasiune pură”.

Opel Astra OPC EXTREME este un derivat direct al modelului Astra OPC Cup prezent în Nürburgring Endurance Championship (VLN) și este omologat pentru a putea circula pe drumurile publice. Componentele de carbon asigură o masă proprie mult redusă în comparație cu varianta Astra OPC 280 CP lansată în 2012, în timp ce cușca de siguranță integrată, scaune de curse și centurile de siguranță în șase puncte transmit semne clare că noul model al diviziei OPC este pregătit oricând să intre pe un circuit.

Ca în cazul multor altor coupe-uri germane, conceptul OPC EXTREME s-a născut la Nürburgring (Nordschleife). Fie ca este vorba Corsa OPC, Astra OPC sau Insignia OPC – toate vedetele sportive Opel trebuie să parcurgă cu succes teste extinse şi un program de anduranţă solicitant de 10.000 km în cele mai dificile condiții pe Nordschleife.

Foto: Opel

Articole similare

Pictorial: 2021 Pebble Beach Concours d’Elegance

Ana Cristina Militaru

Premieră mondială : noul Jaguar i-PACE

Filip Sîrbu

Premieră mondială : noul Range Rover Sport

Dan Vardie