AUTOpro
Green car Stiri

Europa bate pasul pe loc la capitolul stații de încărcare

Europa bate pasul pe loc la capitolul stații de încărcare. Cel puțin asta a reieșit dintr-un audit la nivelul întregii Uniuni Europene. Analiza Comisiei Europene a arătat în primul rând că infrastructura de încărcare are o acoperire care variază puternic de la țară la țară.

75% din totalul punctelor de încărcare din Europa sunt localizate în doar 4 țări

Un aspect de care AUTO pro a povestit încă de anul trecut: 75% din totalul punctelor de încărcare (circa 250.000 conform statisticilor din septembrie 2020) din Europa sunt localizate în doar 4 țări – Olanda, Germania, Franța și Regatul Unit! Dintre acestea, doar unul din șapte este pentru încărcare rapidă!

Europa ar trebui să aibă nu mai puțin de 2,8 milioane de prize până în 2030.

Pentru a atinge ținta de 1 milion de stații de încărcare până în 2025, ar trebui construite circa 150.000 de stații de încărcare pe an, sau 3000 de stații pe săptămână. Conform anumitor studii, pentru o acoperire cu adevărat suficientă, Europa ar trebui să aibă nu mai puțin de 2,8 milioane de prize până în 2030. De 11 ori mai multe prize decât în prezent!

numărul mare de furnizori de stații de încărcare duce la o adevărată fragmentare a pieței

De asemenea, numărul mare de furnizori de stații de încărcare duce la o adevărată fragmentare a pieței, utilizatorii având nevoie de un număr mare de conturi/aplicații/carduri pentru a-și putea încărca mașina la punctele de încărcare publice.

Articole similare

China vrea să dubleze vânzările de vehicule electrice noi până în 2035

Aventura Ford V8 a ajuns la final

administrator_autopromag

Gala AUTOBest 2016

administrator_autopromag

Leave a Comment