AUTOpro
Stiri Industrie

Denis Le Vot, șeful Dacia, a fost desemnat de Automotive News cel mai bun CEO din industria auto

Denis Le Vot

Denis Le Vot, șeful mărcii Dacia, a fost desemnat de către jurnaliștii de la Automotive News, una dintre cele mai importante publicații europene de profil, cel mai bun CEO din industria auto în anul 2022. Clasamentul Eurostars este întocmit în fiecare an de revista specializată în colaborare cu compania Capgemini Invent.

Conform jurnaliștilor de la Automotive News Europe, „directorii executivi care figurează în clasamentul din acest an s-au remarcat prin depășirea așteptărilor într-o perioadă marcată de conflicte, probleme de aprovizionare și costuri în creștere”.

Cum a fost desemnat câștigător Denis Le Vot?

Denis le Vot

La baza alegerii lui Le Vot stă faptul că „marca Dacia a fost o poveste clară de succes pentru grupul Renault, care a achiziționat compania românească în 1999 și a lansat proiectul low-cost Logan câțiva ani mai târziu.

Filosofia Dacia «design to cost» a cucerit milioane de cumpărători din Europa cu modele precum micul SUV Duster și hatchback-ul Sandero. Acum, CEO-ul grupului Renault, Luca de Meo, încearcă să deblocheze și mai mult potențialul Dacia prin trecerea la vehicule compacte, menținând în același timp prețurile scăzute și valoarea ridicată”.

Le Vot este un director cu o vastă experiență în cadrul Alianței Renault-Nissan, „conduce Dacia, începând din 2021, într-o nouă eră, cu noile Sandero și Sandero Stepway bazate pe o platformă modernă și continuând în acest an cu o nouă identitate vizuală și prima mașină compactă a mărcii, polivalentul vehicul de familie Jogger, care oferă spațiu pentru șapte pasageri și un aspect versatil la un preț sub 20.000 de euro. Urmează un SUV compact (n.n. – Bigster), cu care Le Vot și de Meo se așteaptă să cucerească și mai mulți clienți pentru Dacia”.

Cine este Denis Le Vot?

Conform CV-ului, Denis Le Vot deține o diplomă de inginer obținută la „Ecole des Mines” din Paris. S-a alăturat grupului Renault în anul 1990 în vânzări și marketing, după care a deținut funcții de conducere în operațiuni internaționale, inclusiv în Rusia, Belgia și Turcia. Ulterior a devenit vicepreședinte pentru marketing și vânzări având în subordine regiunea Eurasia.

Le Vot a fost numit vicepreședinte vânzări și marketing pentru Europa în 2013 și a devenit președinte al Regiunii Eurasia în 2016. S-a mutat la partenerul de alianță Nissan doi ani mai târziu în funcția de președinte al diviziei Nissan din America de Nord, iar în 2019 a devenit șeful unității de afaceri pentru vehicule utilitare ușoare din cadrul alianței.

Denis Le Vot a fost numit în funcția de vicepreședinte executiv și CEO al mărcii românești Dacia la data de 1 ianuarie 2021.

Sursa: Automotive News

Articole similare

Încărcarea wireless rapidă și autonomă a EV-urilor, posibilă la scară largă

Florin Amariei

Lansarea Alfa Romeo Giulia în România

Filip Sîrbu

Bentley va produce doar masini electrice din 2030

Florin Amariei