AUTOpro
Stiri Green car Industrie

CATL pune mâna pe alte 8 miliarde de euro

Producătorul chinez de baterii pentru mașinile electrice (BEV) CATL a reușit să pună mâna pe alte 8 miliarde de euro, sumă obținută pentru finanțarea dezvoltării operațiunilor.

CATL a primit acești bani în urma urma intensificării controlului autorităţilor de la Beijing asupra platformelor de internet.

CATL tocmai obţinuse anul trecut trei miliarde de dolari printr-un plasament privat. Compania profită de creşterea preţului acţiunilor sale, care anul acesta au urcat cu aproape 40%, şi de noile reglementări privind finanţarea directă: firmele pot face acum plasamente echivalente cu 30% din capitalizarea lor bursieră.

CATL furnizează baterii pentru diverşi producători auto, de la Volkswagen la Geely Automobile. Producătorii de vehicule electrice şi hibride, cum ar fi Tesla Inc, Nio Inc, Xpeng Inc şi BYD, îşi extind capacităţile de producţie în China, unde autorităţile promovează automobilele ecologice pentru a reduce poluarea.

Analiştii de la Bernstein estimează că cererea globală pentru baterii mari va creşte de la 166 la 933 gigawaţi/oră până în 2025.Până atunci, capacitate anuală a CATL va creşte de aproape cinci ori, depăşind 400 GWh, conform previziunilor S&P.

Banii obţinuţi de CATL vor fi folosiţi pentru a majora capacitatea de producţie în China cu 137 gigawaţi/oră.

Articole similare

Fostul inginer-șef al Tesla a creat Lucid Air. Promite că e mai bună ca Model S

Florin Amariei

Iată cum arată Xiaomi MS11, primul automobil electric din istoria gigantului chinez, care va sosi în 2024

Mihai Morcovescu

Tesla Model 3 este în sfârșit aici

Emanuel Nastasa

Leave a Comment